Vítězové českých hitparád zůstávají stejní, nejúspěšnější novinky v rádiích i albech obstaral Jelen

29.04.2021 16:00 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

Ani na konci dubna se české žebříčky nedočkaly významného oživení. JC Stewart a Viktor Sheen pokračují ve vítězné sérii, příliš se neobměňují ani další jména v první desítce obou hitparád. V albové části se mezi zavedené stálice dokázala se svou novinkou vklínit pouze skupina Jelen, která boduje i v rádiích.
JC Stewart - I Need You To Hate Me
© Warner Music
RÁDIA - Po sesazení skupiny Mirai, aktuálně s "I přes to všechno" druhé, možná leckdo zahořel nadějí, že rádiový žebříček teď konečně trochu ožije. Jenže naši dramaturgové opět vše vsadili na jedinou kartu, takže už čtvrtý týden po sobě ovládá pořadí JC Stewart.

Zpěvák ze Severního Irska u nás válí s písničkou "I Need You To Hate Me", stihl už ale zveřejnit i další singly "Too Many Nights" a "Break My Heart". Po dvou ípíčkách by se snad fanoušci už brzy mohli dočkat jeho albového debutu.

Na bronzový stupínek se propracoval taneční hit "You Love (9PM)" od německého producenta vystupujícího pod zkratkou ATB. Pamětníci devadesátých let si možná vzpomenou na jeho song "9 PM (Till I Come)", z něhož aktuální singl čerpá. Na nové verzi se podíleli také další německý producent Topic a švédský zpěvák A7S. Společně to pánové dotáhli do top desítky žebříčků mnoha evropských zemí, včetně Velké Británie či Německa.

Další spolupráce věhlasných jmen číhá těsně pod stupni vítězů. Jason Derulo a Adam Levine se s "Lifestyle" posunuli z minulé desítky na současnou čtyřku. Přeskočili tak mimo jiné i kapelu O5 a Radeček s písní "Bra3", nyní pátou.

Nejvýše umístěnou novinkou se může pochlubit skupina Jelen. "Ještě jednu noc" je druhým vzorkem z nové desky "Věci a sny", o které ještě bude zmínka v albové části hitparád. Předešlá ochutnávka "Jediný, co chci" si v éteru vedla velice dobře, řadu týdnů se držela v první desítce. Současný singl začíná jako třicátý osmý nejhranější.

Skotský zpěvák Nathan Evans dostal šanci se svou verzí starého námořnického popěvku "Wellerman". Remix, o nějž se postarali 220 Kid a Billen Ted, odstartoval na čtyřicátém čtvrtém řádku. Padesáté páté místo si zabrali 2KBABY a Marshmello s "Like This", o tři příčky níže následují Twenty One Pilots zásluhou "Shy Away". Sedmdesátou druhou pozici uzmula partička Rybičky 48 se songem "Svatební hymna".

Top 10 ČR - rádia:
  1. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  2. Mirai - I přes to všechno
  3. ATB feat. Topic & A7S - Your Love (9PM)
  4. Jason Derulo feat. Adam Levine - Lifestyle
  5. O5 a Radeček - Bra3
  6. Ed Sheeran - Afterglow
  7. Imagine Dragons - Follow You
  8. The Kid Laroi - Without You
  9. 24kGoldn feat. iann dior - Mood
  10. Ava Max - Kings & Queens


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Ani v albovém žebříčku jsme se žádných dramatických skoků nedočkali. Viktor Sheen si s deskou "Barvy" znovu udržel prvenství, za ním následují další domácí rappeři: Yzomandias s "Prozyum (Director's Cut)" a Ektor zásluhou reedice loňské nahrávky "Original". Sheen má další zastoupení na bramborovém postu, kde přebývá jeho starší titul "Černobílej svět".

Nejvíce si oproti minulému týdnu pohoršil Justin Bieber - jeho aktuální studiovka "Justice" ztratila tři pozice a klesla z dvojky až na pětku. Polepšila si naopak Dua Lipa, jejíž přes rok stará trvalka "Future Nostalgia" zamířila z devítky na šestku. Sedmý The Weeknd, osmý Nik Tendo a desátí Mirai své umístění nezměnili.

Mezi stálice se dokázala vetřít pouze jedna novinka. Kapela Jelen odstartovala se svou třetí řadovkou "Věci a sny" na devítce. Je to horší vstup do pořadí, než jaký měla bezmála pět let stará studiovka "Vlčí srdce", svého času třetí. V porovnání s předloňskou tribute nahrávkou "Půlnoční vlak Michala Tučného" ale formace dosáhla shodného výsledku.

Další novinka stvrzuje současnou popularitu rapu. Nahrál ji Koukr, zástupce Blakkwood Records, a pod názvem "Between Two Worlds" startuje na čtrnáctce. Na třicátém pátém řádku začíná "Projekt" Romana Dragouna. Rockový matador oslavil před nedávnem pětašedesátiny a při té příležitosti nahrál toto autorské 2CD v doprovodu brněnského B-Side Bandu.

Na šedesátém čtvrtém místě následují punk-rockeři The Offspring, kteří přišli s novým materiálem "Let The Bad Times Roll" po dlouhých devíti letech. Sedmdesátý devátý nejžádanější byl v uplynulém týdnu Radek Banga, který chce dělat "Věci jinak". Poslední novinku obstarala rocková parta Greta Van Fleet - kolekce "The Battle at Garden’s Gate" se spokojila s devadesátou první příčkou.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  3. Ektor - Original
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Justin Bieber - Justice
  6. Dua Lipa - Future Nostalgia
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  9. N Jelen - Věci a sny
  10. Mirai - Arigató

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY