The Subways singlem "Fight" podporují hnutí Black Lives Matter

29.04.2021 14:31 - Ondřej Kocáb | foto: Markéta Bínová

Britští punk-rockeři The Subways během minulého roku zrušili plánované oslavy patnáctých narozenin své prvotiny "Young For Eternity" a namísto toho se rovnou pustili do příprav dalšího materiálu. Ještě před jeho dokončením je tu však rychlý singl "Fight", který zpečetil přesun formace pod křídla společnosti Alcopop! records.

Novinka vznikla na konci minulého léta, když se kytarista a zpěvák Billy Lunn zúčastnil londýnského protestu hnutí Black Lives Matter. Skladba je následně sestavená jako dopis, rozdělený na dvě části. Z jedné strany je gestem solidarity s lidmi čelícími rasistickým útokům a každodennímu útlaku. Zároveň má sloužit jako jasná zpráva pro celou společnost, že k takovým násilnostem opravdu dochází a že je potřeba je brát vážně a bojovat proti nim jednotně.

Singl vyjde na sedmipalcovém vinylu, jehož b-stranu doplní namísto druhé skladby výjimečně rozhovor. Půjde o interview s další anglickou partou Nova Twins, ve kterém dojde na BLM, genderové zastoupení v hudbě a další témata. Termín vydání páté řadovky, následovníka eponymní nahrávky z roku 2015, by kapela měla oznámit v následujících týdnech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY