Nové desky 16/2021 - od Toma Jonese přes Kaleo po Portera Robinsona

27.04.2021 08:06 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Tom Jones

Tomuto týdnu dominuje rap - Moneybagg Yo, Snoop Dogg a Lil Yachty. Po delší pauze se vrací Tom Jones a Porter Robinson, po týdnu naopak Eric Church, rockery potěší Dinosaur Jr., islandští Kaleo, Sir Sly či živák Motörhead, roztacuje vás Chicane, domácí scénu zastoupí Zuby nehty a debutují Emmit Fenn a John Splithoff.
V pátek 23. dubna vyšly tyto nové tituly:

Porter Robinson - Nurture (Mom + Pop)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / glitch / experimentální pop / EDM / ambient

Porter Robinson - Nurture
Porter Robinson patřil na začátku desetiletí k vycházejícím hvězdám hudební scény, ovšem jeho debut "Worlds" z roku 2012 očekávání nesplnil - hudební kritika jej hodnotila pouze nadprůměrně. Možná i proto se americký hudebník na nějaký čas stáhl, koncertoval, a dokonce více než dva roky působil pod pseudonymem Virtual Self. Pod touto značkou vydal mimo jiné i singl "Ghost Voices", s nímž si před dvěma roky vysloužil první nominaci na Grammy. Nyní tedy nastal čas pro druhou desku pod jeho vlastním jménem. Dlouhé čekání fanouškům vynahrazuje "Nurture" hned čtrnácti skladbami, v nichž se rozhodl namíchat elektroniku, indie pop, synth-pop, experimentální pop, glitch, EDM a ambient místy přecházející až do současné klasické hudby. V jedné z kompozic si střihl spolupráci s Totally Enormous Extinct Dinosaurs a s pátým singlem "Musician" mu vypomohli londýnští indiepopaři Kero Kero Bonito. Jeho comeback stojí jistě za pozornost, o čemž se můžete přesvědčit na YouTube.


Tom Jones - Surrounded By Time (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / experimentální rock / folk rock / soul

Tom Jones - Surrounded By Time
Vloni oslavil Tom Jones osmdesátku a už to vypadalo, že jeho čtyřicáté album "Long Lost Suitcase" bude tím posledním. Ale kdepak! Velšský bard připravil novinku s názvem "Surrounded By Time", na niž natočil celkem třináct coververzí různých autorů. Toho, kdo by čekal nějaké známé fláky, musíme ovšem zklamat. Volil spíše méně známé songy a leckdy i pozapomenuté hudebníky. Mezi ty známější patří Cat Stevens, The Waterboys, Michael Kiwanuka, Bob Dylan nebo písnička "The Windmills Of Your Mind" a k nim se přidaly skladby, jejichž autory jsou Terry Callier, Bobby Cole, Tony Joe White, Todd Snider, Malvina Reynolds a Bernice Johnson Reagon. Společně s producentem Ethanem Jonesem, s nímž zpěvák spolupracuje posledních deset let, je navíc pojali spíše artově a místy až experimentálně. Koneckonců okuste je na Jonesově YouTube. My pouze dodáme, že kolekci můžete sehnat také na vinylu a audiokazetě.


Field Music - Flat White Moon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Field Music - Flat White Moon
Rocková parta Field Music se vrací. Její dvanáctý zářez nese jméno "Flat White Moon" a podobně jako další alba vydaná v době covidové se zabývá osobní ztrátou a zármutkem, které přicházejí s izolací. Hlavní protagonisté kapely a tvůrci hudební produkce bratři Peter a David Brewisovi se navzdory vážnosti témat pustili do jisté hudební hravosti, ve které čerpají zejména z muziky sedmdesátých let. Ve dvanácti písních se nebojí vyznat z takových klasik jako Free, Fleetwood Mac, Led Zeppelin či The Beatles. Jako pilotní vlaštovku vypustili hned otvírak alba "Orion From The Street". Společně s dalšími kousky si tento singl můžete poslechnout na YouTube.


Tilian - Factory Reset
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Tilian - Factory Reset
Pod názvem Tilian se skrývá sólový projekt zpěváka kapel jako Dance Gavin Dance a Tides of Man. Tilian Pearsonse nám nyní ale představí jak ryze sólový umělec a uvede čtvrtou sólovku "Factory Reset". Album vznikalo v době kalifornského lockdownu a jak uvádí sám umělec, právě izolace ho inspirovala a dala mu smysl pro vyvoření této nahrávky. Nahrávka doposud získala nadprůměrně dobré ohodnocení a vy si můžete udělat svůj názor po poslechu kousku "Caught In The Carousel" na YouTube.com.


Dinosaur Jr. - Sweep It Into Space
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Dinosaur Jr. - Sweep It Into Space
Kytarista a zpěvák J Mascis, basák Lou Barlow a bubeník Murph, to jsou Dinosaur Jr. Po čtyřech letech nyní přicházejí se svým devadesátkově laděným albem "Sweep It Into Space". Dvanáctá řadovka vznikla v koprodukci s Kurtem Vilem, a jak už se stalo v tuto dobu standardem, její natáčení a vydání zbrzdila pandemie. Rovný tucet čerstvých skladeb, jejichž hnacím motorem jsou kytarový zápřah se spirálovitými sóly a zpěv hlavního mozku a skladatele J Mascise, se vznáší v jakémsi klubovém oparu a oplývá pro kapelu netradiční melodičností. Kolekci aktuálně propaguje singl "Take It Back". Videoklip k němu si společně s dalšími ukázkami můžete vychutnat na YouTube profilu Dinosaurů.


Motörhead - Louder Than Noise.. Live In Berlin (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Motörhead - Louder Than Noise.. Live In Berlin
Asi každý z nás milovníků hudby už pociťuje výrazný nedostatek koncertů. Způsoby, jak si to alespoň trošku kompenzovat, přináší hudební vydavatelství každý týden - nyní třeba ve formě živáku kultovních Motörhead. Vychází "Louder Than Noise.. Live In Berlin" - záznam vystoupení odehraného v rámci turné "Kings of The Road" z roku 2012. Recenze prozrazují, že desce nechybí nic z dravosti skupiny. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázku na YouTube.


Eric Church - & + Soul (BigEC Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: outlaw country

Eric Church - Soul
Minulý týden jsme vám představili první díl alba Erica Churche "Heart & Soul" - "Heart" - a tento týden jsme se dočkali zbytku. Mezitím, konkrétně v úterý 20. dubna, vyšlo ještě EP "&" a v tradičním pátečním termínu pak poslední kousek skládačky "Soul". Zatímco k devíti písničkám o Duši, mezi nimiž je i druhý singl "Hell Of A View", se dostanete tradičními způsoby včetně jeho YouTube profilu, v případě šesti skladeb prostřední části to nebudete mít vůbec jednoduché. Ta totiž vyšla pouze na vinylu a navíc jen pro členy jeho fanklubu Church Choir. Vzhledem k tomu, že na celé nahrávce autor spolupracoval s obdobným týmem, nemění se ani styl.


Chicane - Everything We Had To Leave Behind (Modena Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: house / electronica / chill-out

Chicane - Everything We Had To Leave Behind
Britský hudebník Nicholas Bracegirdle, který už více než pětadvacet let užívá pseudonym Chicane, se vrací po třech letech s novým albem nazvaným "Everything We Had To Leave Behind". Fanoušky jeho mixu housu, elektroniky, trancu a chill-outu čeká hned čtrnáct tracků včetně dvou, do nichž svůj vokál připojil také Joseph Aquilina. Jedním z nich je i singl "8 (Circle)" z letošního února, na němž se podílel Justin Vernon. Nejen ten uslyšíte na YouTube kanálu Nicholasova labelu.


John Splithoff - All In (Pleasant Lane Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

John Splithoff - All In
Jedním z výrazných debutantů tohoto roku je americký hudebník John Splithoff, ačkoli jako o úplném nováčkovi o něm hovořit nelze. Na hudební scénu se uvedl již v roce 2013 ípíčkem "The Move" a o pět později úspěšným následovníkem "Make It Happen". Aktuálně vydává vytoužený debut "All In"Jedenáct songů se sice pohybuje na rozhraní popu, r'n'b a soulu, ovšem zároveň je v nich slyšet výrazný vliv funku a inspirace kytarovými riffy Daft Punk a Prince. Lepší představu si uděláte na Splithoffově YouTube.


Moneybagg Yo - A Gangsta's Pain (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Moneybagg Yo - A Gangsta's Pain
Demario DeWayne White Jr. aka Moneybagg Yo patří k rapperům, jejichž reputace a sláva roste desku od desky. Není tedy divu, že jeho čtvrté album "A Gangsta's Pain" patří k velmi očekávaným žánrovým počinům tohoto jara, a to i přes to, že od předchůdce "Time Served" jej dělí něco málo přes rok. Nedostatkem námětů ale autor rozhodně netrpí a svým příznivcům servíruje hned dvaadvacet tracků. Připravil je s poměrně úzkým producentským týmem, jehož členy byly Flex, Foreverolling, Real Red, The Neptunes, Torey Montana a YC. Nechybí ani několik hostů jako Kaash Paige, Big30, Future, Tripstar, Polo G, Lil Durk, Jhené Aiko a Pharrell Williams. Vydáním desky pochopitelně žije rapperův YouTube kanál.


Blood Lemon - Blood Lemon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternative / indie rock / post-punk

Blood Lemon - Blood Lemon
Ryze dámské trio Blood Lemon připravilo svou debutovou eponymní nahrávku. Předcházel jí singl "Black-Capped Cry", nyní jej propaguje píseň "Burned". Vedle nich kolekce obsahuje dalších sedm kousků, jejichž komplexní produkci si skupina v drtivé části obstarala sama. Klip k první z uvedených singlových ochutnávek najdete na YouTube kapely. Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích!


Tip týdne

Emmit Fenn - Far From Here (Th3rd Brain)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / electropop / alternativní folk

Emmit Fenn - Far From Here
Je velmi pravděpodobné, že vám jméno Emmit Fenn vůbec nic neřekne, ovšem jeho "Far From Home" s napětím očekává řada hudebních kritiků a publicistů. Proč? Jedná se o hudebníka, s nímž na svém veleúspěšném debutu spolupracovala Billie Eilish a který má na svědomí také hudbu k filmu Netflixu "To All The Boys: Always And Forever". Pro svoji prvotinu připravil celkem deset skladeb oscilujících na pomezí popu, indie, elektroniky, downtempa a folku. Zda vás zaujmou, zjišťujte na YouTube.


Kaleo - Surface Sounds (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Kaleo - Surface Sounds
Na Grammy nominovaní islandští rockeři Kaleo o sobě dávají vědět po skvělém debutu "A/B" z roku 2016. Album "Surface Sounds" je do velké míry duchovním dítětem frontmana, zpěváka a skladatele JJ Julia Sona, který většinu materiálu produkoval společně s držitelem Ceny Grammy Davem Cobbem. Jedenáct písní se nese v duchu rocku snoubeného s folkem a blues. Na podporu své novinky kapela nedávno vypustila živou verzi skladby "Skinny", natočenou před sopkou Falgradalsfjall během její nádherné erupce. Tento nádherný záznam z přírodního představení můžete zhlédnout na YouTube profilu formace.


Snoop Dogg - From Tha Streets 2 Tha Suites (Empire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Snoop Dogg - From Tha Streets 2 Tha Suites
Snoop Dogg letos v říjnu oslaví padesátku, na důchod ale rozhodně nemyslí. I když jeho tvorba už ani zdaleka nedosahuje prodejů z počátků kariéry, on stále vydává nová alba. Osmnáctou řadovkou "From Tha Streets 2 Tha Suites" navazuje na "I Wanna Thank Me" ze srpna roku 2019. Ve svém studiu natočil celkem deset tracků, v nichž mimochodem vzdává hold i nahrávkám svých kolegů, jako třeba "AmeriKKKa’s Most Wanted" od Ice Cubea, Ice-Tho "Power", Redmanově "Whut? Thee Album" nebo "The Great Adventures Of Slick Rick" od Slick Ricka. Nechybí samozřejmě i několik hostů - pomocnou ruku nabídli Devin The Dude, Kokane, Goldie Loc, Big Tray Deee, Mozzy, Larry June, Prohoezak a J Black. Své čerstvé dílo autor prezentuje na svém YouTube kanálu.


Soul Clap - WTF (World Transformation Force) (Fools Gold Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: deep house / efunk / folk

Soul Clap - WTF (World Transformation Force)
Pokud nebudeme počítat tři roky staré EP s Nonou Hendryx, odmlčelo se americké duo Soul Clap na poměrně dlouhých pět let. Třetí album dostalo poněkud víceznačný název "WTF", který ovšem sami Elyte a Cnyce vysvětlují jako "World Transformation Force". Hudebně pochopitelně opět kombinují elektroniku, funk, disco a house, a to hned v patnácti skladbách. Společnost jim v nich dělali Desmond 'DSP' Powell, Harriet Brown, XL Middleton, Harry Dennis, Life On Planets, Rich Medina, Tra’zae Clinton, Greg Paulus, Sha-Lor a již zmíněná Nona Hendryx. Všechny uslyšíte na bandcampu dua, kde je k dispozici také vinyl.


Gilby Clarke - The Gospel Truth
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Gilby Clarke - The Gospel Truth
Bývalý kytarista skupiny Guns N' Roses Gilby Clarke natočil svou novou sólovku "The Gospel Truth" ve svém studiu v Los Angeles. Výsledek produkoval držitel Ceny Grammy Chris Lord-Alge a masteroval Maor Appelbaum. Společně s Gilbym se na nahrávce podíleli Muddy Stardust na basu a Kenny Aronoff na bicí. O doprovodné vokály se podělili Matt Starr a Chad Stewart. Nejnovějším singlem z alba je píseň s názvem "Tightwad", ve které basuje Nikki Sixx z Mötley Crüe a bubnuje Stephen Perkins z Jane's Addiction. Co od bývalého Pistolníka očekávat, zjistíte na jeho YouTube.


EP

  • PJ Harding And Noah Cyrus - People Don't Change (Sony Music)
    Dva hudebníci pocházející každý z jiného konce světa i jiné věkové kategorie se sešli na EP "People Don't Change" - jednadvacetiletá Američanka Noah Cyrus a Australan PJ Harding aka THIEF, který již vychovává tři děti. Přesto společně nahráli celkem šest písniček, které se nesou na folk-popové vlně s nádechem country. Jak jejich spolupráce zafungovala, zjistíte na YouTube zpěvačky.
  • Justin Moore - Straight Outta The Country (Big Machine)
    Někam mezi EP a minialbum namířil americký countryový zpěvák Justin Moore své dílko "Straight Outta The Country". Zařadil na ně celkem osm skladeb, které ovšem mají pouze pětadvacet minut. S jejich skládáním mu vypomohli například Rhett Atkins nebo producent Jeremy Stover. Uslyšíte je na jeho YouTube .
  • Bodom After Midnight - Paint The Sky With Blood (Mystic Production)
    Tři skladby na EP "Paint The Sky With Blood" budou po smrti Alexiho Laiha na konci loňského roku nejspíš labutí písní této metalové formace, která vznikla teprve loni odštěpením od Children Of Bodom. Vedle dvou originálních kusů je tu i coververze "Where Dead Angles Lie" od Dissection. Uslyšíte je na bandcampu.
  • Kero Kero Bonito - Civilisation II
    Anglická indiepopová formace, ovlivněná J-popem, electropopem a hudbou k videohrám, navazuje na své předloňské EP a vydává jeho druhý díl s trojicí písniček. Nahráli je na svůj bandcamp.
  • Missio - Skeletons: Part 3 (2B recordings)
    Americké elektronické duo Missio vydalo první díl série "Skeletons", kam zařazuje očesané verze svých songů, již v roce 2017 a o rok později přidalo druhý díl. Nyní po loňském třetím albu "Can You Feel The Sun" přichází i třetí díl s pěticí akustických písní, které uslyšíte na YouTube.
  • Flying Lotus - Black Gold / Between Memories (Warp)
    Americký filmový a hudební tvůrce Steven Ellison aka Flying Lotus nabízí vlastně pouze dvě písničky, ovšem jednak ve vokálních verzích, kde mu zahostovali Thundercat a Niki Randa, jednak v instrumentální podobě. Jazz říznutý hip hopem a elektronikou si poslechněte na jeho YouTube.
  • Cordae - Just Until.... (Warner Music)
    Na kombinaci rapu, r'n'b a urban music sází v případě ípíčka "Just Until...." americký rapper Cordae. K jejich natočení si přizval i dva kolegy, kterými jsou Q-Tip a Young Thug. Výsledek prezentuje na svém YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Jaywood - Some Days: indie pop rock s kapkou psychedeliebandcamp
The Nagging Doubts - Autocalm: sedm kousků post punku a shoegaze ze SydneyYouTube
The Night Café - For Better Days: indiepopaři z Liverpoolu ve čtyřech nových skladbáchbandcamp


Zuby nehty - Srdce ven (Indies Scope)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / folk punk

Zuby nehty - Srdce ven
Od poslední řadovky "Kusy" uplynulo sedm let a nyní Zuby nehty představují srdcové album. "Někteří z nás odmítli vkročit do studia bez celoobličejové masky, jiní bez pleťové," komentovaly Marka Míková a Kateřina Jirčíková největší zádrhel, který způsobila doba covidová. Formace ovšem prošla i lehkou personální obměnou - před nástupem do studia se rozloučila bubenice Hanka, kterou nahradila Jana Kaplanová a z Podkrkonoší přinesla nejen nový vítr, ale do několika písní také trumpetu. Třináct písniček vznikalo v brněnském studiu Jámor pod vedením Ondřeje Ježka, a co z toho vzniklo, zjistíte poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Moon Vs Sun - I’m Going To Break Your Heart (soundtrack) (Megaforce Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / filmová hudba

Moon Vs Sun - I’m Going To Break Your Heart (soundtrack)
Film "I’m Going To Break Your Heart" z roku 2019 bude hudební fanoušky zajímat. Autobiograficky se totiž ohlíží za devatenáctiletým manželstvím hvězdného kanadského páru, který tvoří písničkářka Chantal Kreviazuk a Raine Maida z Our Lady Peace. Oba si v něm také zahráli a podíleli se i na hudbě k němu, kde vystupují jako duo Moon Vs Sun. Vzhledem k námětu a zpracování není divu, že filmová kritika přirovnává snímek k "Once" Glena Hansarda a Markéty Irglové, a když se zaposloucháte do třinácti songů, které dvojice umístila na soundtrack a částečně i na YouTube, zjistíte, že ani hudebně se tak daleko neodchýlila.


Mister Misery - A Brighter Side Of Death
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: horror metal

Mister Misery -  A Brighter Side Of Death
Švédská horrormetalová formace Mister Misery přichystala druhou studiovou desku "A Brighter Side of Death". Jak to dnes u nových alb bývá, skladby vznikly v karanténních podmínkách. Sami muzikanti čerstvý počin charakterizují jako řádně vydřený: "Po hudební stránce jsme ze sebe vymačkali maximum! Jsme moc zvědaví, co na desku poví naši fanoušci, a nemůžeme se dočkat, až ji uvedeme naživo!" Ukázku v podobě kousku "Ballad Of The Headless Horseman" najdete na YouTube.


Toumani Diabaté & The London Symphony Orchestra - Kôrôlén (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: world music / současná vážná hudba

Toumani Diabaté & The London Symphony Orchestra - Kôrôlén
Poměrně netradiční a ojedinělé hudební spojení přináší album "Kôrôlén". Sešli se na něm jeden z nejznámějších hráčů na koru a držitel Grammy Toumani Diabaté a proslulý The London Symphony Orchestra, který v tomto případě řídil dirigent Clark Rundell. Společně nahráli celkem šestici skladeb, jejichž autorem je právě hudebník z Mali a jež se pohybují v hranicích world music, vážné hudby, ambientu a minimalismu. Lepší bude, když je okusíte sami na YouTube kanálu vydavatelství World Circuit.


Lil Yachty - Michigan Boy Boat (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Lil Yachty - Michigan Boy Boat
Převahu rapu tento týden dále posiluje Lil Yachty se svým mixtapem "Michigan Boy Boat", pojmenovaným po jeho druhém domově. Těšit se můžete na celkem čtrnáct tracků a spoustu hostů, kterými jsou Tee Grizzley, Veeze, Baby Smoove, Louie Ray, Swae Lee, RMC Mike, Icewear Vezzo, Rio Da Yung OG, Babyface Ray, Sada Baby, Baby Tron, Krispy Life Kidd, Slap Savage a YN Jay. Produkce se ujali především Sav, Helluva, Carlo a Enrgy a výsledek uslyšíte na Yachtyho YouTube.


Peter Frampton Band - Peter Frampton Forgets The Words (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální rock

Peter Frampton Band - Peter Frampton Forgets The Words
Netradiční album coververzí nabízí žijící kytarová legenda Peter Frampton. Nejprodávanější harcovník rock 'n' rollu oceněný Grammy a jeho Les Paul Phenix z roku 1954 přinášejí na "Peter Frampton Forgets The Words" virtuózní hru na kytaru. Deset instrumentálek je poctou muzikantovým oblíbeným písním, včetně "Isn't It A Pity" od George Harrisona, "Reckoner" od Radiohead, "Loving The Alien" od Davida Bowieho a dalších. Ukázky z této až ambientní záležitosti si můžete poslechnout na YouTube profilu kytaristy.


Sir Sly - The Rise & Fall Of Loverboy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / psychedelický pop

Sir Sly - The Rise & Fall Of Loverboy
Americká nezávislá rocková parta Sir Sly o sobě dává po necelých čtyřech letech vědět třetí studiovkou. "The Rise & Fall Of Loverboy" dokumentuje období vedoucího zpěváka a kytaristy Landona Jacobse, který si prošel intenzivní transformací. Aktuální tvorba tohoto tria kamarádů popisuje frontmanovu cestu od sebezničení k radikálnímu sebepoznání. Na ploše téměř padesáti minut tak posluchačům přináší cestu z temnoty k jasným a nadějným obzorům. Aktuální singl "Loverboy" a další ukázky z nahrávky můžete zhlédnout na YouTube profilu kapely.


California Music - California Music Presents Add Some Music
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

California Music - California Music Presents Add Some Music
California Music je americká rocková superskupina, která vznikla v Los Angeles v Kalifornii v roce 1974. Původně to bylo volné sdružení studiových hudebníků za účasti Bruce Johnstona, Terryho Melchera, Garyho Ushera, Curta Boettchera a Briana Wilsona. Od roku 1976 je neaktivní. V roce 2021 však kapelu reformovali členové The Beach Boys a jejich děti. Společně vydávají své první album s názvem "California Music Presents Add Some Music". Desetipísňové kolekci vévodí znovu nahraná klasika "Add Some Music To Your Day" právě od The Beach Boys, tu pak doplňují nahrávky Mikea Lova, Davida Markse (dlouholetého spolupracovníka The Beach Boys), Jeffreyho Fosketta a také nové kousky od Al Jardine, Bruce Johnstona a Roba Bonfiglia. Ukázky najdete na YouTube.


The Mars Volta - La Realidad De Los Suenos (Boxset) (Clouds Hill)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

The Mars Volta - La Realidad De Los Suenos (Boxset)
Americká progrocková kapela The Mars Volta vznikla v roce 2001 a byla prezentována především duem muzikantů Cedricem Bixlerem-Zavalou a Omarem Rodriguezem-Lopezem. Její kariéru nyní shrnuje boxset s názvem "La Realidad De Los Suenos". Obsahuje antologii všech jejích studiových alb a ípíček na vinylu. Bohatý balík plný muziky obsahuje krom osmnácti desek i fotoknihu s novými poznámkami ke každé nahrávce a dvěma kolíky. Na vydání pomohl dohlížet samotný Omar Rodríguez-Lopéz. Unboxing tohoto titulu si můžete prohlédnout na YouTube.


V krátkosti

  • Dumpstaphunk - Where Do We Go From Here (Mascot)
    Americká modernfunková formace, která těží především ze svého živého hraní, přichází s po dlouhých osmi letech s novou deskou a v celkem jedenácti písničkách přivítala coby hosty Marcuse Kinga, Chali 2na a Trombone Shortyho. Jejich energický jam okuste na YouTube.
  • Charlotte Cardin - Phoenix (Warner)
    Finalistka kanadské obdoby The Voice, držitelka řady cen a písničkářka kombinující pop, elektroniku a jazz po dvou EP konečně vydává své dlouho očekávané debutové album. Čekání vynahrazuje třinácti písničkami, které uslyšíte na jejím YouTube.
  • Dan Wilson - Vessels Of Wood And Earth (Mack Avenue)
    Druhé album amerického jazzového kytaristy je prvním producentským počinem věhlasného kontrabasisty Christiana McBride. Mezi jedenáct skladeb zařadili vedle vlastních Wilsonových kompozic také songy Marvina Gaye, Stevieho Wondera, Johna Coltrana i Pata Methenyho. První kousky uslyšíte na YouTube labelu Mack Avenue.
  • Různí - Eurovision Song Contest 2021 (Universal)
    Zatímco loňský rok se Eurovize nemohla konat, tentokrát již v Rotterdamu proběhne, a tak vychází nové CD s novými písničkami jejich účastníků. Mezi bezmála čtyřicítkou skladeb, jež uslyšíte na oficiálním YouTube kanálu soutěže, naleznete i Hooverphonic, Jamese Newmanna a pochopitelně i našeho zástupce Bennyho Crista.
  • Ben Cosgrove - The Trouble With Wilderness
    Klavírista americké formace The Ghost Of Paul Revere se rozhodl vydat sólové album a dvanáct skladeb, které nahrál na své svůj bandcamp, nasměroval k minimalistickému pojetí akustického folku. Jejich produkce se ujal Dan Cardinal, známý ze spolupráce s Darlingside, Lori McKennou nebo Joshem Ritterem.
  • Cabaret Voltaire - Bn9Drone (Mute)
    Richard H. Kirk vydává alba jak na běžícím pásu a měsíc po "Dekadrone" je tu s novou nahrávkou, která opět nabídne jednu skladbu, která ovšem už přesahuje hodně jednu hodinu. Žně příznivců industrialu pokračují na bandcampu projektu.
  • Steve Cropper - Fire It Up (Mascot)
    Americký bluesový kytarista, člen domovské kapely Stax Records, člen nejedné Síně slávy a spolupracovník řady hudebníků vydává po třech letech nové album s třináctkou skladeb, v nichž opět míchá blues s rockem, soulem i rhythm and blues. Jejich ochutnávku seženete na YouTube kanálu labelu Mascot.
  • Dirty Honey - Dirty Honey (Dirt)
    Americká hardrocková formace na sebe upozornila svým singlem "When I'm Gone", který vyšplhal až na vrchol Billboard Mainstream Rock Songs, a to jim vyneslo roli předskokanů takových hvězd jako The Who, Skillet, Alter Bridge a Guns N' Roses. Jejich eponymní debut je tedy velmi očekávaný a vy se s ním můžete seznámit na jejich YouTube.
  • Lilith Czar - Created From Filth And Dust (Sumerian)
    Juliet Simms na sebe poprvé upozornila v roce 2012 v americkém The Voice, ovšem od té doby ušla řádný kus cesty, a tak se nyní rozhodla používat pseudonym. Pod ním nahrála své první album s dvanáctkou písniček, mezi něž zařadila i coververzi "Edge Of Seventeen" Stevie Nicks a její spolupráci s Bon Jovi. Najdete je na YouTube kanálu labelu Sumerian.
  • Polly Paulusma - Invisible Music (Wild Sound Recordings)
    Anglická folková písničkářka přetvořila a nahrála devět tradičních anglických písní, které ovlivnily spisovatelku Angelu Carter, jejímiž čtenými texty jednotlivé skladby proložila. Spojení hudby a mluveného slova prezentuje na svém bandcampu.
  • Remember Sports - Like A Stone (Big Scary Monsters)
    Indierockeři z Filadelfie v čele se zpěvačkou Carmen Perry se hlásí se svým čtvrtým albem, pro nějž nahráli celkem dvanáct písniček. Výsledek uslyšíte na jejich bandcampu.
  • Todd Snider - First Agnostic Church Of Hope And Wonder (Aimless Records)
    Máte-li rádi roots rock s lehkou příchutí americany, folk rocku a blues, jistě vám přijde k chuti desítka nových písniček od amerického hudebníka z Tennessee, který je sdílí na svém YouTube.
  • Vinnie Paz - Burn Everything That Bears Your Name (Iron Tusk)
    Hned dvaadvacet tracků pro své nové album připravil potomek sicilských Američanů a někdejší člen rapové formace Jedi Mind Tricks. Nechybí ani několik hostů jako Billy Danze, Lord Goat, Willie The Kid, Eamon nebo Chino Xl. První skladby nahrál na YouTube.
  • Yelawolf & DJ Muggs - Mile Zero (Slumerican Records)
    Americký rapper Yelawolf musí nahrávat od rána do večera, protože letos vydává již své čtvrté album a opět se jedná o spolupráci. S DJem Muggsem nahrál devět skladeb a vy je můžete slyšet na jeho YouTube profilu.
  • Yellow Ostrich - Soft (Barsuk Records)
    Po sedmi letech oznámila reinkarnaci newyorská indierocková formace, ovšem už pouze coby sólový projekt Michaela Tappera, ačkoli ten si do studia přizval mezi dalšími hudebníky i někdejšího saxofonistu kapely Jona Natcheze. Že v deseti písničkách došlo k určitému zklidnění, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Alan Vega - Mutator (Warner Music)
    Již více jak čtyři roky není mezi námi zpěvák a člen protopunkového dua Suicide. I přes to se v jeho archivu najdou dosud nevydané skladby a příznivci alternativy se tak mohou těšit na osm nových kousků nahraných mezi lety 1996 a 1998 za asistence Liz Lamere. Jejich ukázky nabízí YouTube kanál labelu Sacred Bones.

Dále stojí za pozornost:
Bongzilla - Weedsconsin: návrat sludgemetalistů z Wisconsinu po šestnácti letechweb
Luminous Kid - At The End Of The Dream:indie folkový písničkář s hostováním Phoebe BridgersYouTube
Alfa Mist - Bring Backs: moderní jazz z Angliebandcamp
Art D’Ecco - In Standard Definition: druhé album rokenrolové hudebnice z Kanadybandcamp
Fog Lake - Tragedy Reel: spojení lo-fi, alternativního folku a bedroom popubandcamp


Dále vychází:

Acid Mass - Animals Appearing Out Of Every Rock
Ade - Midnight Pizza
Akiavel - Væ Victis
Alemán - Humo En La Trampa 3
Altarage - Succumb
Arogya - Genesis
Arooj Aftab - Vulture Prince
Atlas Of Elysian - Through The Threads Of Reality
Babymetal - 10 Babymetal Years (Mystic Production)
Bardi Jóhannsson - Agony (soundtrack)
Benthos - II
Big|Brave - Vital
Birthday Ass - Head Of The Household
Black Fly - Black Fly 01
Blood Lemon - Blood Lemon
Body Void - Bury Me Beneath This Rotting Earth
Carla Geneve - Learn To Like It
Carpenter Brut - Blood Machines (soundtrack) (Universal)
Catch Prichard - I Still Miss Theresa Benoit
Cesar Quinn - Opal
Communions - Pure Fabrication
Conclave - Dawn Of Days
Confidence & Beneficence - Stellar Mind
Dans Dans - Zink
Dempsey Hope - I&U
DijahSB - Head Above The Waters
Distant Edge - Redlight
Ditchbird - Real Enough For You Now
Dreamer Boy - All The Ways We Are Together
Drift Into Black - Patterns Of Light
Duki - Desde El Fin Del Mundo
E.R. Jurken - I Stand Corrected
Eli West - Tapered Point Of Stone
Endseeker - Mount Carcass (Mystic Production)
Evie Sands - Get Out Of Your Own Way
Eydís Evensen - Bylur
Files J - Midnight Sirens
Gang Of Four - Gang Of Four: 77-81 (Physical Release)
Geezy Escobar & Foogiano - Backwood Boyz
Harker - Axiom
Hololive Idol Project - Bouquet
Idoipe - Cierzo Lento
Jay Chakravorty - A Map With No Memory
Jiří Suchý - Po babičce klokočí (Multiland)
Joyce Didonato, Yannick Nézet-Séguin - Franz Schubert - Winterreise (Warner Music)
Jupiter & Okwess - Na Kazonga
Kayuza Nagaya - Dream Interpretation
Ki Oni - Stay Indoors And Swim
Lady Dan - I Am The Prophet
Laurence-Anne - Musivision
Lisa Li-Lund - Glass Of Blood
Lola Demo - Stone
Lord Apex - Smoke Sessions Vol. 3
Los Esplifs - Estraik Back
Lucid Den - Ice Storm X
Maks The Fox - That We Exist
Miasma Theory - Miasma Theory
Mother Nature - SZNZ
Mother Of All - Age Of The Solipsist
Motörhead - Louder Than Noise.. Live In Berlin (Cd+Dvd) (Warner Music)
Myke Towers - Lyke Mike
NOÊTA - Elm
Nonserviam - Le Coeur Bat
Nordgeist - Frostwinter
Pærish - Fixed It All
Paper Citizen - Scratching The Surface
Paysage D’Hiver - Geister
Phoneboy - Phoneboy
Plague Of The Fallen - Bleeding And Vehement
Proper Nouns - Feel Free
Racquel Jones - Ignorant
Robert Křesťan & Druhá tráva - Díl první (ADN)
Sad Man - The Man From S.A.D.
Sam Genovese - Skymyth
Satomimagae - Hanazono
Scott Shane White - Call It Even
Secret Of Elements - Chronos
Sex Gang Children - Oligarch
Silverware - No Plans
Simon Minó - Alma/Flora
Sindy - Horror Head
Sonic Boom - Almost Nothing Is Nearly Enough
Summer Sleeves - In The Throes Of Woes
TDA - Ascète
The Antikaroshi - Extract. Transform. Debase.
The Berries - Throne Of Ivory (Singles & B-Sides)
The Circle - Metamorphosis
The Cush - Riders In The Stardust Gold
The Chris Ruben Band - Madness On Repeat
The Jeff Carlson Band - Yesterday’s Gone
The March Divide - Cinq
The Marigold - Apostate
The Mars Volta - Landscape Tantrums
The One, The Three & The Many - The Reply
The Pale White - Infinite Pleasure
The Rose Petals - American Grenadine
The Selecter - Too Much Pressure (40Th Anniversary Edition - Indie) (Warner Music)
The Selecter - Too Much Pressure (Deluxe Edition) (Warner Music)
The Who - The Who Sell Out / Deluxe (Universal)
Tiburtina Ensemble - Jistebnický Kancionál (Supraphon)
Timid Kooky - Baby Be My Spiderman
Tombstones In Their Eyes - Looking For A Light
Topaz Jones - Don’t Go Tellin’ Your Momma
Trace Kotik - Everything Has Been Done By Now, So Now, Everything Is Possible…
Tristan Kasten-Krause - Potential Landscapes
Trust Gang And Black Soprano Family - Trust The Sopranos
Twiztid - Electric Lettuce
Vexillum - When Good Men Go To War
Walking Bombs - Tears We Should Have Shed
Wasuremono - Let’s Talk Pt. 1
Wheelup - Good Love
Wiener Philharmoniker & Christian Thielemann - Anton Bruckner - Symphony No. 3 (Sony Music)
Wild Powers - What You Wanted
Winterblood - Finsternis
Yiruma - The Rewritten Memories (Universal)

Vychází na vinylu:
Altarage - Succumb
Babymetal - 10 Babymetal Years (Mystic Production)
Big|Brave - Vital
Birthday Ass - Head Of The Household
Blaze Bayley - War Within Me (Mystic Production)
Bodom After Midnight - Paint The Sky With Blood (Mystic Production)
Body Void - Bury Me Beneath This Rotting Earth
Bongzilla - Weedsconsin
Cabaret Voltaire - Bn9Drone
Carpenter Brut - Blood Machines (soundtrack) (Universal)
Dans Dans - Zink
Dinosaur Jr. - Sweep It Into Space
Dirty Honey - Dirty Honey
Dranconian - Under A Godless Veil
Dreamer Boy - All The Ways We Are Together
Dumpstaphunk - Where Do We Go From Here
E.R. Jurken - I Stand Corrected
Endseeker - Mount Carcass (Mystic Production)
Fred Mollin - It´s Great To Be A Kid (Warner Music)
Chitra - Chitra (Vinyl Release) (EP)
Immanuel Wilkins - Omega
Kaleo - Surface Sounds (Warner Music)
Karol Duchoň - Čardáš Dvoch Sŕdc (Warner Music)
Lady Dan - I Am The Prophet
Motorhead - Louder Than Noise.. Live In Berlin (Warner Music)
Neal Morse, Mike Portnoy, Randy George - Cover 2 Cover (Sony Music)
Neal Morse, Mike Portnoy, Randy George - Cover To Cover (Sony Music)
Nordgeist - Frostwinter
Pærish - Fixed It All
Paysage D’Hiver - Geister
Peter Frampton Band - Peter Frampton Forgets The Words (Universal)
Porter Robinson - Nurture
Remember Sports - Like A Stone
Robert Křesťan & Druhá tráva - Díl První (Adn)
Satomimagae - Hanazono
Secret Of Elements - Chronos
Sia - Music - Songs From And Inspired By The Motion Picture (Warner Music)
Sindy - Horror Head
Sir Sly - The Rise & Fall Of Loverboy
Sonic Boom - Almost Nothing Is Nearly Enough
Spiritualized - Lazer Guided Melodies
Steve Cropper - Fire It Up
The Pale White - Infinite Pleasure
The Selecter - Too Much Pressure (40th Anniversary Edition) (Warner Music)
The Strokes - First Impressions Of Earth (Sony Music)
The Strokes - Room On Fire (Sony Music)
Tom Jones - Surrounded By Time (Universal)
Toumani Diabaté & The London Symphony Orchestra - Kôrôlén (Warner Music)
Wheelup - Good Love
Winterblood - Finsternis
Yusef Lateef - Eastern Sounds

EP:
19&you - 19&you
Andrea Viscardi - Phono
Black Orchid Empire - Live In The Studio
Black Wail - Born On Fire
Coach Party - After Party
Danny Golden - Changes
Ethel Cain - Inbred
Extinguish - Extinguish
From Sorrow To Serenity - Trifecta
Glimmers - Worlds Apart
Graywave - Planetary Shift
Hannah Jadagu - What Is Going On?
Hideous Divinity - LV-426
Chapel - Room Service
Jae Stephens - And Friends
Justine Tyrell - While You Were Sleeping
Malia Civetz - Heels In Hand
Miguel Gil Tertre - Maran Atha
Nightfyre - Shattered Lands
Para One - Alpes
Paraphilia - Primordium Of Sinister Butchery
Quelle Rox - Lilac Rush
Rari - The Arch (Part One)
Raven Arston - Peak In Me
Reid Jenkins - A Beautiful Start
Sour Widows - Crossing Over
Talk Me Off - Abyss
The Venemous Pink - Based On A True Story
Vittra - Wardens
Warcall - Dead End Pt. 1

Reedice:
Daniel Landa a jiní - Smrtihlav (Warner Music)
Emmylou Harris - Wrecking Ball (Warner Music)
Gang Of Four - Entertainment!
Gang Of Four - Solid Gold
In Flames - Colony (Mystic Production)
In Flames - Come Clarity (Mystic Production)
In Flames - The Jester Race/ Black Ash Inheritance (Mystic Production)
In Flames - The Tokyo Showdown (Live In Japan 2000) (Mystic Production)
In Flames - Whoracle (Mystic Production)
Thulcandra - Ascension Lost
Thulcandra - Fallen Angel’s Domion
Thulcandra - Under A Frozen Sun
The White Stripes - Elephant (Sony Music)
The White Stripes - The White Stripes (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY