Folkové prázdniny 2021 budou

21.04.2021 17:11 - David Věžník | foto: Jirka Polehla / polehla.cz

V záplavě negativních zpráv tohoto měsíce se objevila alespoň jedna optimistická. Festival Folkové prázdniny by se letos dle všeho měl uskutečnit. Organizátoři potvrzují přesunutý line-up a přidávají jedno nové jméno.

"I když nevíme, co nás čeká následující týden, natož na konci července, jsem přesvědčen, že letošní Folkové prázdniny budou. Musíme se jistě připravit na různá omezení, ale věřím, že se vše podaří. Uděláme maximum, aby se naši návštěvníci cítili bezpečně a současně příjemně," uvedl šéfdramaturg přehlídky Michal Schmidt.

Letošní ročník Folkovek bude ve znamení tématu "O krajině" a uskuteční se od 24. do 31. července. Zatím potvrzenými jmény jsou irští Lankum, kteří festival zahájí, a brazilská zpěvačka Dona Onete, která (pokud to podmínky dovolí) jej uzavře.

Seznam účinkujících nově doplnil Sam Lee. "Jsem opravdu nadšen, že mohu zveřejnit, že letos uvítáme největší osobnost současné anglické folkové hudby, písničkáře, který opět uchvátil vloni nejen britskou hudební scénu novým albem 'Old Wow'," zve do Náměště nad Oslavou Schmidt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY