- musicserver.cz">

Elton John si posvítil na anonymní internetové hatery: "Musíme s tím něco udělat"

18.04.2021 16:42 - Simona Knotková | foto: Wikimedia Commons / Jørund Føreland Pedersen, CC BY-SA 4.0

Jedním z posledních hostů pořadu Zanea Lowea na Apple Music byl Elton John. Britský zpěvák se zde kromě jiného rozpovídal o nešvaru moderní doby - anonymních pisálcích nenávistných komentářů a zpráv.

"Poslední dva tři roky vidíme, jak je svět rozdělený. Nejenom v Americe, ale po celém světě, a to hlavně během lockdownu, jsme svědky toho, jak lidé přes sociální média slovně napadají ostatní kvůli jejich rase. Neděje se to jenom homosexuálům," míní muzikant a dodává: "Lidé se k sobě chovají krutě, protože se schovávají za zprávy na sociálních sítích. Kdyby tam museli psát svá jména, nedělali by to. Myslím, že bychom se v této době měli sami sebe zeptat, jestli je v pořádku, že lidé můžou na internetu anonymně zveřejňovat věci. Měli by být za ně odpovědní."

Jako příklad uvedl šikanu, které v současné době čelí lidé asijského původu. "Asiaté v Americe jsou slovně napadáni kvůli covidu. A jsou to právě nenávistné zprávy, které lidé dávají na sociální síť. Musíme s tím něco udělat," vyzývá John.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY