Letošní Record Store Day bude mít dva termíny, čekat můžeme raritky od St. Vincent, Lady Gaga nebo The Cure

10.04.2021 10:55 - Jiří V. Matýsek | foto: RSD

Oblíbený svátek všech milovníků hudby na vinylech Record Store Day oznámil letošní termíny. Oproti loňsku, kdy se kvůli celosvětové covidové pandemii musel z původního dubnového data posunout a nakonec se konal ve třech termínech, se ročník 2021 bude slavit jen nadvakrát. Do kalendářů pište data 12. června a 17. července.

I letos se dočkáme obvyklé směsi nových vydání i celé řady speciálních kousků. Na co se můžeme těšit? Například St. Vincent vydá sedmipalcový singl s coverem "Pigs" Nine Inch Nails, připraveno je akustické album Prince "The Truth" nebo živák Ariany Grande "buy for now" - ten byl až dosud k dispozici pouze digitálně. Poprvé se na velkém černém kotouči objeví comebacková nahrávka Steely Dan "Two Against Nature".

Mezi barevnými speciálkami pak ční zelený vinyl se soundtrackem k filmu "Shrek" nebo žlutý s reedicí alba "Chromatica" Lady Gaga - ten navíc doprovodí 28stránková kniha. Na limitovaném picture disku se objeví kupříkladu "People In The City" elektronických Air, "Faith" od The Cure, "Tarkus" Emerson, Lake & Palmer nebo "Fallen Torches" Mastodon.

Mezi další jména, která na první den letošního Record Store Day budou usilovat o srdce (a paněženky) vinylových fandů, jsou ještě třeba AC/DC, The Sisters Of Mercy, Ramones, Matt Bellamy, Jamiroquai, Gorillaz či The Cranberries. Kompletní seznam najdete na oficiálních stránkách RSD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY