Sex Pistols se už nikdy nevrátí. Členové se opět hádají o peníze

07.04.2021 16:43 - Simona Knotková | foto: Koen Suyk

Ať už je pro vás návrat Sex Pistols na pódia vytouženým snem, nebo spíše noční můrou, ani jedna varianta se dle zdroje blízkého muzikantů už nikdy nepromění v realitu. Čtveřice přeživších punkerů byla na nože od samotného zrodu skupiny, ale nyní jsou na tom podle nejmenovaného informátora nejhůř za celou kariéru. A za vším hledejte klasického viníka - peníze.

"Steve a Paul jsou přesvědčení, že jim před lety nebyly uznány některé tantiémy, zatímco Glen a John si myslí, že pokud už někdo někomu dluží peníze, jsou to právě Steve a Paul. Pokud bude třeba, podají žalobu. Před časem sice probíhaly hovory o reunionu, ale ten už nepřipadá v úvahu. Sex Pistols jednou provždy skončili," přetlumočil slova onoho zdroje na svých stránkách britský deník The Sun.

Jeden ze členů původní formace, basák Glen Matlock, se před nedávnem objevil v podcastu Garyho Kempa a Guye Pratta Rockonteurs. Když přišla řeč na diskografii Sex Pistols, která obsahuje jen jedinou, ale zato těžce legendární položku "Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols", okomentoval to slovy: "Myslím, že Sex Pistols by nikdy nenatočili deset alb, k tomu nikdy nemělo dojít. Podle mě jsme ale mohli udělat další dvě nebo tři desky."

Zavzpomínal také na nenáviděného manažera Malcolma McLarena: "Malcolm nikdy nepochopil, že jsme dobří. Opravdu si myslel, že jsme jenom brak, a sám o sobě smýšlel jako o chlápkovi, který snad prodával London Bridge. My ale uměli hrát."

McLaren byl nakonec i jedním z důvodů, proč Matlock nakonec opustil kapelu. "Mé slovo ve skupině nemělo rovnocennou váhu. Už to přesahovalo míru. Nelíbil se mi směr, kterým se všechno vyvíjelo. Nikdo ze spoluhráčů mě nepodpořil, a tak se moje pozice stala neudržitelnou," uvedl svou verzi příběhu. Podle té, kterou razí zbylí členové, byl ze Sex Pistols vyhozen a těsně před vydáním debutu nahrazen Sidem Viciousem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY