"Zero" je bodem nula pro vztahy Ólafura Arnaldse. Klip je plný emocí

31.03.2021 13:31 - Dan Hájek | foto: Marino Thorlacius

Poslední březnový pondělek letošního roku patřil virtuálnímu festivalu Piano Day. Ólafur Arnalds, jeden z jeho propagátorů, si na tento den nachystal jedno malé speciální překvapení. Tím překvapením byla premiéra emocemi nabitého videoklipu ke kompozici "Zero" z jeho zatím posledního alba "Some Kind Of Piece".

Snímek režíroval Joshua Stocker. Vsadil na minimalistické kulisy, jimiž se stal opuštěný, noční les. K nasvícení (a docílení specifických stínů) a k samotnému natáčení přitom hojně využil drony. Jeho snahou bylo tímto transformovat mezilidské vztahy a okamžik (bod nula), kdy se potřebujete rozhlédnout, nadechnout a zjistit, v jakém počátečním/koncovém místě se se svým blízkým na společné cestě právě nacházíte. Kontrasty vnitřních soubojů a bezbřehé naděje představuje emocemi nabitá choreografie Lauren Bridle, hlavními aktéry jsou tanečník Ali Goldsmith a jeho kolegyně Lucia Chocarro.

Za "Some Kind Of Piece" získal Ólafur Arnalds pět nominací na Icelandic Music Awards včetně té v kategorii nahrávka roku. Z kraje března pak měl premiéru film "When We Are Born", který se k této desce přímo váže. Většinu hudebních čísel zde taktéž provázejí taneční vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY