Z rádií už zase nejvíce vyhrávají Mirai, nejúspěšnější albovou novinku obstaral Žalman

25.03.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Petr Zikmund

Jen na jediný týden opustili Mirai vedoucí postavení v českých rádiích. V aktuálním vydání tuzemských hitparád se jejich hit "I přes to všechno" do čela vrací. Albovému žebříčku stále jasně vládnou rappeři v čele s Viktorem Sheenem, na třetí příčku se ale vklínil folkový veterán Pavel Žalman Lohonka.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Před týdnem korunovaný nový král rádií vydržel na svém trůně jen jeden týden. Nyní se Robin Schulz s "All We Got" v doprovodu zpěvačky KIDDO propadl až na číslo šest. Na vrcholu se znovu ocitli Mirai, kteří s "I přes to všechno" přidávají již patnáctý triumf.

Nového maxima dosáhli druzí Meduza a Dermot Kennedy zásluhou songu "Paradise". V Maďarsku či Irsku už s ním dokonce dobyli číslo jedna, do první pětice pronikli také ve Velké Británii. České publikum se na vystoupení trojice italských producentů na Colours Of Ostrava těší už déle než rok - loni konání festivalu znemožnila pandemie a nad podobou letošního ročníku se také vznáší otazník.

Překvapivě rychle se mezi nejhranější probojovali O5 a Radeček, singl "Bra3" se po pouhých čtyřech týdnech v pořadí dostal na bronzový stupínek. Tak vysoko nebyla šumperská parta ani se svým velkým hitem "Vloupám se" z roku 2014 - ten figuroval nejvýše na devítce.

Na čtyřce ani pětce se nic nezměnilo, zůstali tam The Kid Laroi a Harry Styles. Ve druhé polovině top desítky se objevila dvě nová jména. Na číslo osm se posunul JC Stewart, čtyřiadvacetiletý písničkář ze Severního Irska, se skladbou "I Need You To Hate Me". Devítku si zapsali 24kGoldn a iann dior zásluhou pop-rapového kousku "Mood".

Nejlépe umístěnou novinku najdeme na padesátém šestém řádku. Australští Sheppard u nás v roce 2015 zabodovali hitem "Geronimo", s nímž to dotáhli až na jedničku. Před několika týdny vydali nové album "Kaleidoscope Eyes", v žebříčku se však místo některé z novinek objevil starší song "Let Me Down Easy". Těžko říct, zda se nejedná pouze o chybu v uvedení názvu, v pořadí bychom spíše čekali aktuálnější "Learning To Fly".

Jako sedmapadesátý startuje marocko-anglický zpěvák Zak Abel s "Be Kind", o tři příčky níže se usadili L. L. A. M. A., Ne-Yo a Carmen Deleon se "Shake". Na sedmdesátou první pozici se probil australský rapper Masked Wolf s téměř dva roky starou skladbou "Astronaut It The Ocean". Jedinou domácí novinku obstarala Karin Ann, které s "babyboy" patří číslovka devadesát tři.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Meduza feat. Dermot Kennedy - Paradise
  3. O5 a Radeček - Bra3
  4. The Kid Laroi - Without You
  5. Harry Styles - Golden
  6. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  7. Purple Disco Machine feat. Sophie & The Giants - Hypnotized
  8. JC Stewart - I Need You To Hate Me
  9. 24kGoldn feat. iann dior - Mood
  10. Jelen - Jediný, co chci


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Také na začátku jara dominuje albovému žebříčku domácí rap. Na prvních dvou místech nadále setrvávají Viktor Sheen a Yzomandias, kteří jsou v posledních letech jeho zřejmě nejviditelnějšími zástupci. Sheenovy "Barvy" si zapisují už třinácté vítězství, Yzův titul "Prozyum (Director's Cut)" obhájil minulé stříbro.

Nadvládu jmenovaného žánru dokázal bronzovým umístěním alespoň částečně narušit Pavel Lohonka, známý jako Žalman. Jihočeský písničkář oslavil před několika dny své 75. narozeniny, ke kterým mu Supraphon nadělil výběr "Tak jsme vandrovali... / Alba a singly 1985 - 1991". Ten zachycuje hudebníkovu ranou tvorbu s jeho skupinou Žalman & spol.

Zbývající příčky elitní pětice si ale opět rozebrali rappeři. Viktor Sheen boduje na čtyřce se svou předešlou deskou "Černobílej svět", na pětce následuje Nik Tendo s kompletem "Restart & Lunazar".

Ani druhá polovina top desítky nenabízí žádné nečekané skoky, čtyři z pěti jejích položek jsou staré minimálně rok. The Weeknd, Mirai, Harry Styles, Dua Lipa i Ava Max se již zařadili ke stálicím celkově nepříliš proměnlivého žebříčku.

Po šesti letech potěšili svoje fanoušky novým albem Ritchie Blackmore a Candice Night. Pod značkou Blackmore's Night startují s "Nature's Light" na šestadvacátém místě. Žádná další novinka už do žebříčku nepronikla.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  3. N Žalman & spol. - Tak jsme vandrovali... / Alba a singly 1985 - 1991
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Mirai - Arigató
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Ava Max - Heaven & Hell

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY