"Svatební hymna" od Rybiček 48 je plná klišé i vtipu

23.03.2021 11:45 - Milan Menčík | foto: Dominik Kučera

Zkraje století začaly být svatby pro zamilované páry zbytečným cárem papíru, nyní však zase získávají na oblibě. Své by o tom mohla vyprávět i kapela Rybičky 48 - během poslední pětiletky se její tři čtvrtiny dobrovolně navlékly do chomoutu. Nápad na "Svatební hymnu" tak logicky přišel na svatbě frontmana Kuby Ryby.

Rybičky 48 - Svatební hymna
© archiv kapely
Rybičky 48 se v doprovodném snímku s ničím nemažou, nějakou přehnanou romantiku rovněž nečekejte. "Věříme, že se lidi u tohoto klipu pobaví, což je ostatně jedna z hlavních věcí, proč děláme muziku. Pevně věříme, že až se svět dostane do normálu, tak tenhle song nebude chybět na žádný svatbě," říká Kuba Ryba.

Vzhledem k rostoucí popularitě formace se nelze divit, že video se prakticky okamžitě ocitlo v Trendech na YouTube. Ve snímku jsou snad všechny věci, které jsou pro Rybovu bandu charakteristické - nahota, soulož i rakev. Nutno poznamenat, že osobně mám z jejího repertoáru raději jiné kousky. Motivace, aby vedle "Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap" vznikla další svatební písnička, však dala vzniknout vtipné skladbě, jejíž text je plný všech svatebních klišé v pozitivním i negativním smyslu.

Rybičky 48 se zároveň rozhodly originálně popasovat i s výzvou vyplývající z klipu, a to reálně zahrát alespoň některým svým fanouškům na veselce. Slovo některým se dá nahradit dvěma, protože nabídek je spousta, ale kutnohorská kapela zvolila formát, kdy zahraje jen jednomu páru. Slibuje však, že to bude stát za to.

"Každoročně jsme poptáváni na desítky svateb našich fans, ale několik let tyto poptávky odmítáme s tím, že zahrajeme pouze na jediné, Miliónové svatbě. Vítěz soutěže tedy obdrží exkluzivní koncert skupiny Rybičky 48. Do projektu Miliónová svatba bude zapojen i náš partner Captain Morgan, svatební koordinátoři 'Stačí říct jen ano' a jejich partneři. Pro vítěze soutěže by tedy měl být připraven vcelku hodnotný balíček," vysvětluje manažer skupiny Martin Řehoř. Konkrétní informace o přihlášení do soutěže a podrobnosti budou k mání již brzy. A určitě se na této veselce bude nejvíc pařit právě na tento song.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY