"Lost in the Weekend" je předzvěstí třetí desky skupiny Vök

08.03.2021 08:18 - Dan Hájek | foto: Vök

V minulých dnech se na sociálních sítích tria Vök objevil zcela nový vizuál a animace s novým logem. Tento signál znamená jediné: přípravy na třetí album islandské formace jsou v plném proudu. Příznivci se nyní dočkali první ochutnávky - pilotního singlu "Lost in the Weekend".

Písnička v sobě odráží zavedený, lehce zasněný rukopis trojice, v němž se snoubí severská naléhavost s nezaměnitelným vokálem Margrét Rán Magnúsdóttir. Nese se však v odlehčenější náladě a do popředí se více dere minimalistický kytarový motiv. Výsledek je tak vstupem do nových vod. Stojí sice na rozpoznatelné zvukové lyrice skupiny a drží se rovněž mantinelů indie popu, zároveň ale naznačuje, že následovník dva roky staré kolekce "In The Dark" může přinést nejedno překvapení.

Pokud sledujete dění okolo spřízněných GusGus, víte, že Margrét je nyní jejich součástí a společně by již brzy měli vydat desku "Mobile Home". Na tu již lákají videoklipy "Higher", "Stay The Ride" a "Our World". Nabízí se logická úvaha, že na chystaném turné by jim mohli předskakovat právě Vök se svým novým materiálem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY