Video "Our World" od GusGus sází na symboliku

01.03.2021 19:24 - Dan Hájek | foto: Oroom ehf

"Our World" je již třetí návnadou na novou desku GusGus "Mobile Home". Oproti prvním dvěma, "Higher" a "Stay The Ride", se však jedná o starší skladbu. Daniel Ágúst Haraldsson a Birgir Þórarinsson, kteří tvoří současné jádro tohoto projektu, aktuální singl prvně prezentovali již na koncertech v roce 2016 a od té doby ho sem tam zařazovali do setlistů. Nyní píseň konečně finálně dokončili - nově v ní jsou i doprovodné vokály Margrét Rán z Vök.

Doprovodný klip opět režíroval tým Arni & Kinski a nechybějí ani netradiční kostýmy z dílny Alejandra Gómeze Paloma, jenž stojí za značkou Palomo Spain. Snímek stojí na výrazné práci s elementy světelných paprsků, světla zde často dotvářejí i jakousi auru jednotlivých postav. Po výtečné "Higher" se kruh tématu opět uzavírá v symbolice duchovní cesty a odkazu na Starý zákon, kdy nejdříve musíte něco obětovat a až posléze se dostaví zadostiučinění. Kulisami pro vznik díla byl uzavřený klub a hlavním výrazivem minimalistického počinu jsou pohyby těla, mimika a v závěru pak tanec.

"Mobile Home" zatím stále nemá platné datum vydání, GusGus tak příznivcům mohou přichystat ještě nejedno překvapení. Spekuluje se například o tom, že doposud uvolněná videa mohou směřovat k audiovizuálnímu opusu, v němž každá kompozice bude mít i svůj klip (podobně s tímto formátem dříve pracovala třeba iamamiwhoami).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY