Dave Mustaine z Megadeth se spojil s firmou Gibson pro čtyři speciální kytary

28.02.2021 13:43 - Honza Balušek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Známí hudebníci jsou často tváří různých společností, které vyrábějí nástroje, případně mají i své signature modely. Mezi tyto muzikanty patří i frontman Megadeth Dave Mustaine, který nedávno změnil stáj a po dekádě strávené u Dean Guitars se upsal firmě Gibson. Ta pro něj a s ním připravila hned čtyři modely kytar - tři elektrické a jednu akustickou.

Dave Mustaine Flying V 30th Anniversary Rust in Peace Edition
© Gibson
Fanoušci, kteří chtějí hrát na podobný nástroj jako jejich vzor, možná sáhnou po ostře zelené verzi, která připomíná třicet let od vydání legendárního alba "Rust In Peace" (na obrázku), na výběr však mají i z modelů nazvaných The Gibson Dave Mustaine Flying V EXP in Metallic Silver a The Kramer Dave Mustaine Flying V Vanguard in Natural, všechny samozřejmě s charakteristickým tvarem. Akustické provedení nese název The Gibson Acoustic Dave Mustaine CF-100 Blood Burst.

Pokud vás více zajímá hudba skupiny, pak vězte, že nové desky bychom se pravděpodobně měli dočkat už letos. Podle basáka formace Davida Ellefsona je nahrávka téměř hotová a možná ponese titul "The Sick, The Dying…And The Dead!".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY