Evelynne se vracejí s novým zvukem, obměněnou sestavou a roztančeným klipem "Purple Haze"

20.02.2021 16:26 - Hana Bukáčková | foto: Evelynne

Po šestileté odmlce se hlásí o slovo formace Evelynne. Nabrala při tom nový směr - nyní klade důraz na kytary doplněné sedmdesátkovým a osmdesátkovým synth popem a indie rockem. Ke tvorbě nových písní přizvala producenta Lukáše Chromka a společně s ním plánuje letos vydat hned tři singly, Tím prvním je roztancovaný kousek "Purple Haze".

Po žánrové a zvukové transformaci přidala skupina navíc ještě obměnu personální. Ke trojici Roman Doležal (zpěv a kytara), Martin Mol (kytara), Milan Paul (baskytarista) přibyl bubeník Jak Friml. S ním se Mol seznámil před několika lety, když pracoval na klipu "Znáš mě líp" pro kapelu Ovoce, kde bicman figuroval.

Skladbu, která popisuje pocity, kdy se člověk zbytečně obává udělat změnu, mávnout rukou nad minulostí a nechat vše plynout, doplňuje jednoduchý vizuál. Podmínky pro jeho natáčení (kvůli nemírnící se pandemické situaci) byly poměrně limitující, Evelynne přesto přišli s originálním nápadem. Ve spolupráci s filmovým grafikem Václavem Žemlou využili liduprázdné ulice Prahy, do kterých vložili postavu tanečníka coby v těchto časech tolik potřebné ztělesnění živé hudby a pozitivní energie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY