Dave Grohl, Pat Smear a Krist Novoselic ve volném čase stále jamují jako Nirvana

17.02.2021 12:12 - Ondřej Kocáb | foto: Christopher Polk

Dave Grohl a jeho parta Foo Fighters mají momentálně napilno. Po vydání desky "Medicine At Midnight" objíždějí coby hosté nejrůznější pořady. Čerstvě se představili také v show Howarda Sterna na rádiu Sirius XM. Během rozhovoru přišlo krom aktuální novinky na přetřes i Grohlovo a Smearovo účinkování v Nirvaně.

Pat Smear, jenž se ke grungeové legendě připojil v roce 1993, reagoval na dotaz, zda mu koncertování s ní chybí, následovně: "Jednou za čas se spolu s Davem a Kristem sejdeme a hrajeme si, jako bychom byli Nirvana. Takže mně to nemusí chybět, pořád to děláme. Pokud jsme zrovna ve stejném městě, prostě se spojíme a jdeme jamovat." Následně dodal, že naposledy se tak stalo právě během nahrávání aktuální studiovky Foo Fighters ve starém studiu Encino v Los Angeles.

Grohl poté prozradil, že dokonce společně nějaké věci natočili. Veškeré tyto aktivity ovšem zůstávají soukromé. Jednou z mála příležitostí zahlédnout tuto trojici na pódiu bylo vystoupení během charitativního večera v LA v lednu minulého roku. Tehdy je u hitů jako "Lithium", "In Bloom" či "Heart-Shaped Box" za mikrofonem doplnili Beck, St. Vincent nebo Grohlova dcera Violet.

Aktivní v hudebním světe nicméně zůstávají všichni tři. Grohl se Smearem již pětadvacet let táhnou Foo Fighters. Novoselic se od konce Nirvany ukázal v několika kapelách. V devadesátých letech to bylo uskupení Sweet 75, následně Eyes Adrift a pak dvě alba s partou Flipper. Aktuálním působištěm je rocková formace Giants in the Trees, jež se naposledy připomněla albem "Volume 2" v roce 2019.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY