Foo Fighters, Jay-Z nebo Iron Maiden. Ti všichni mají šanci vstoupit do Rokenrolové síně slávy

11.02.2021 08:18 - David Věžník | foto: Marie Trávníčková

Zástupci Rokenrolové síně slávy zveřejnili seznam nominovaných do letošního ročníku. Šance mají například Foo Fighters nebo Jay-Z. Jak kapela ze Seattlu, tak rapper z Brooklynu jsou letos v soupisce poprvé, a to hned v prvním roce, kdy se v ní mohou ocitnout (splnili tedy podmínku, že jejich debut vyšel před pětadvaceti lety).

Mezi dalšími prvničkami na listině jsou například Iron Maiden, Mary J. Blige, Fela Kuti, Go-Go's a Dionne Warwick. Doplňují je pak jména jako Rage Against The Machine, Kate Bush, Devo, Tina Turner, Chaka Khan, Todd Rundgren, New York Dolls, Carole King a LL Cool J, která se mezi nominovanými již objevila v předchozích letech.

Pokud by se Foos uvedení do Rokenrolové síně slávy dočkali, byl by to pro jejich zpěváka Davea Grohla už druhý vstup. K tomu prvnímu došlo díky Nirvaně v roce 2014.

Hudební fanoušci mohou pro své oblíbence hlasovat do 30. dubna prostřednictvím oficiálního webu clevelandského muzea. To přidá výsledky k hlasům poroty a nové členy oznámí v květnu. Na podzim by pak měl následovat ceremoniál.

Loni byli do Rokenrolové síně slávy uvedení Nine Inch Nails, Whitney Houston, the Notorious B.I.G., Depeche Mode, T.Rex a The Doobie Brothers. Show byla kvůli covidu odložena a měl by ji připomenout speciál HBO.

Abecední seznam nominovaných do Rokenrolové síně slávy 2021:

Mary J. Blige
Kate Bush
Devo
Foo Fighters
Go-Go's
Iron Maiden
Jay-Z
Chaka Khan
Carole King
Fela Kuti
LL Cool J
New York Dolls
Rage Against The Machine
Todd Rundgren
Tina Turner
Dionne Warwick



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY