Duran Duran vdechli nový život Bowieho písni "Five Years"

30.01.2021 12:13 - Dan Hájek | foto: BMG Rights Management

Počátek ledna posledních pět let patří připomínce Davida Bowieho. Letos už vyšel speciální singl, streamoval se záznam představení muzikálu "Lazarus", uskutečnil se vzpomínkový koncert a proslýchá se, že další aktivity, včetně reedicí jeho alb, se chystají. Na hudební legendu nyní zavzpomínali také Duran Duran.

Ti se chopili jeho písně "Five Years", jež původně vyšla na ceněném albu "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" z roku 1972. Parta okolo Simona Le Bona jí vdechla až dojemné aranžmá se smyčci a výraznou klavírní linkou, kterou v doprovodném videoklipu hraje Mike Garson.

Zpěvák birminghamské formace je stále vlastníkem charismatického hlasu a v této verzi jej dává i naplno na odiv. Dříve již několikrát prohlásil, že jeho puberta byla spojena právě s Bowieho hudbou a že to byl právě tento britský chameleon, kdo jej ovlivnil při psaní prvních vlastních songů.

Pro Duran Duran to však není první předělávka některé ze skladeb Davida Bowieho. Coververze "Fame" vyšla coby bonus na jejich singlu "Careless Memories" z roku 1981, pro japonskou edici desky "Thank You" po svém upravili píseň "Diamond Dogs".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY