Pořád ta samá písnička: českým rádiím poosmé vévodí Mirai s "I přes to všechno". Albům opět kraluje Viktor Sheen

27.01.2021 17:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Další týden je za námi a v českých hitparádách se znovu nestalo nic převratného. Mirai v rádiích i Viktor Sheen v albech přidávají shodně už své osmé prvenství. Letos ještě žebříčky jiné vítěze nepoznaly. Jako přece jen živější se z obou částí jeví ta rádiová - v ní došlo alespoň k několika změnám v Top 10.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Krasojízda Mirai českým éterem nebere konce. Kdo si před několika lety myslel, že hranosti jejich hitu se zátopkovským poselstvím "Když nemůžeš, tak přidej" se už nic nevyrovná, ten se mýlil. Aktuální singl "I přes to všechno" je již nyní co do počtu triumfů nejúspěšnějším singlem frýdecko-místecké party. Jeho kralování od loňského listopadu jen na jediný týden - o Vánocích - přerušili Kryštof s Karlem Gottem, jinak ale tato balada nenachází konkurenci.

Na svou příležitost již několik týdnů ze druhého místa čekají Chinaski. "Báseň" obhajuje stříbrný post, na zlatý stupínek ale zatím stále útočí marně. Třetí místo nabízí nejvýraznější skok v první desítce. Na bronz si nizozemský DJ a producent Tiësto s "The Business" polepšil z minulé devětadvacítky.

Taneční hudbu, která obvykle našim rádiím dominuje, však v těchto týdnech jasně válcují české popové kapely. Kromě již zmíněných formací na jedničce a dvojce se daří také dvojici Slza s písní "Fotky". Ta se udržela na bramborové příčce.

Do elitní společnosti deseti nejpřehrávanějších skladeb se nově vměstnali šestí Justin Bieber a Chance The Rapper ("Holy") a desátá Dua Lipa s "Levitating". Pro britskou zpěvačku s balkánskými kořeny jde už o čtvrtý singl z loňské desky "Future Nostalgia", který to u nás dotáhl do top desítky.

Na rozdíl od minulého týdne jsme se tentokrát dočkali i několika novinek. Francouzští DJové Ofenbach, kteří ještě nedávno v éteru bodovali s hitem "Head Shoulders, Knees And Toes", si do písně "Wasted Love" pozvali zpěváka říkajícího si Lagique. Společně se zatím vyškrábali na padesátou první pozici.

Jako sedmapadesátý nejhranější odstartoval australský rapper The Kid Laroi. Singl "Without You" si vedle jeho domoviny vede výborně také v mnoha evropských zemích - v Británii dosáhl čísla pět, žebříčky v Norsku a Finsku dokonce opanoval.

Padesátou osmou řádku si zabrala zástupkyně norského popu Dagny s písní "Moment". Nejúspěšnější českou novinku obstaraly matka s dcerou - Lenka Filipová a Lenny. Písnička "Samotní nejsme nic" uvedla seriál "Kukačky", v rádiovém vysílání se zatím podívala na šedesáté čtvrté místo.

Další rodinnou spolupráci najdeme na čísle devadesát devět. Voxel se svou ženou eM. v ní hlásí: "My dva jsme se našli".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Chinaski - Báseň
  3. Tiësto - The Business
  4. Slza - Fotky
  5. Clean Bandit feat. Mabel & 24kGoldn - Tick Tock
  6. Justin Bieber feat. Chance The Rapper - Holy
  7. Ava Max - Kings & Queens
  8. Sigala feat. James Arthur - Lasting Lover
  9. Miley Cyrus - Midnight Sky
  10. Dua Lipa - Levitating


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Z albového žebříčku se v posledních týdnech stalo jakési mistrovství republiky v rapu. Tuzemští zástupci tohoto žánru totiž již poněkolikáté za sebou nikoho nepustili do první pětice.

Viktor Sheen vítězí s titulem "Barvy" celkově poosmé. Vypadá to, že vytrvalý zájem o jeho předešlou řadovku "Černobílej svět", nyní pátou nejžádanější, nebyl ojedinělým jevem. Také s aktuálním albem se nejspíš v popředí budeme setkávat ještě dlouhou dobu.

Nic se nemění ani na dalších medailových příčkách. Yzomandias udržel s "Prozyum" dvojku a Sergei Barracuda obhájil s nahrávkou "Produkt" bronzové postavení. Nik Tendo bere s kompletem "Restart & Lunazar" čtvrtou pozici. Českému rapu patří i šestá řádka, na kterou si lehce pohoršil Smack s deskou "Chimera Pt. 2: Goat".

Na novinky došlo až ke konci pořadí. Eric Clapton se na pětaosmdesátku probojoval s rozsáhlým koncertním materiálem "Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival 2019" z již tradiční kytarové přehlídky, kterou sám pořádá. Živák vyšel ve formátech 2DVD, DVD+BRD, 3CD a 6LP.

Basbarytonista Adam Plachetka se zásluhou "Music Man" prokousal na číslo devadesát. Album plné muzikálových melodií nahrával se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod taktovkou Roberta Jindry.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Yzomandias - Prozyum
  3. Sergei Barracuda - Produkt
  4. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Smack - Chimera Pt. 2: Goat
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Mirai - Arigató
  9. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  10. Harry Styles - Fine Line

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY