Petr Bende hledá v klipu "Do nových roků" světlo na konci tunelu temné doby

26.01.2021 09:34 - Milan Menčík | foto: archiv Petra Bende

Mezi jedny z nejaktivnějších zpěváků v době pandemie se rozhodně řadí Petr Bende. S fanoušky je často ve spojení online, formou streamovaných koncertů a taky na svém YouTube kanále pořádně provětrává svůj videoarchiv. Nyní tam však přibyla horká novinka, skladba "Do nových roků", ke které vznikl i videoklip.

"Píseň se mi snesla snad odněkud z nebe, pouze jsem zapisoval, co mi běželo v hlavě," vysvětluje pohnutky a důvody vzniku skladby sám Bende. Rodák z Ivančic je autorem hudby, textu i produkce a celý song měl hotový během čtyř dnů. A podobné to bylo i s klipem, který točil v okolí Valašského Meziříčí. Jelikož se skladba nese v klidném, zádumčivém duchu, dobře k ní pasují záběry lednového mrazivého počasí.

"Zrovna v den natáčení se počasí velmi rychle měnilo. Na jednu stranu nám poprašek sněhu udělal překrásnou atmosféru, obarvil kopce a výhled na Beskydy byl prostě úžasný. Na druhou stranu jsem opravdu málem umrznul. Zhruba čtyři hodiny jsme natáčeli venku, a pokud jsem nechtěl být na záběrech v zimní bundě, tak jsem musel vydržet v lehkém jarním kabátě a procházet se po kopcích. Klepal jsem se opravdu neskutečně, ale záběry stojí za to," vzpomíná muzikant.

Námět k videu dodal Mejla Basel. Naprosto příhodně snímek obsahuje záběry z hudební restaurace Přístav, která sice neúpí zimou, ale vládními nařízeními. Záběry u krbu s horkým čajem a svíčkami doplňují melodickou intimitu písně, která má zcela jistě ambice objevit se na novém řadovém albu, na kterém Petr Bende aktuálně pracuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY