Hitovka "It's A Sin" od Pet Shop Boys dostala v pojetí Years & Years zcela jiný význam

25.01.2021 09:53 - Dan Hájek | foto: Years & Years

"It's A Sin" je jméno pětidílného britského dramatu, který stanice Channel 4 uvedla v pátek 22. ledna. Příběh se odehrává v roce 1981 a pojednává o partě osmnáctiletých lidí, kteří se přestěhovali do Londýna a jejichž životy obrátila zcela naruby nemoc AIDS. Vedle toho série nahlíží také na život HIV pozitivních lidí v této době ve Velké Británii. Jednu z hlavních rolí zde hraje Olly Alexander z Years & Years a titulním hudebním tématem se stala předělávka stejnojmenného hitu Pet Shop Boys, již obstarala právě jeho kapela.

Oproti původní verzi z alba "Actually" zcela zmizel výrazný disco beat a pryč jsou taktéž navrstvené hymnické klávesové ornamenty z dílny Chrise Lowea. Years & Years svou verzi postavili jen na zvuku klavíru a zpomalené linii taktu jednotlivých úderů kláves - vynikne tak poselství textu Neila Tennanta. Ollyho hlas mu navíc přidal na naléhavosti, toto pojetí tak samotnému songu dodalo zcela jiného vyznění a díky tomu zapadá do významové stránky příběhu seriálu.

Years & Years hostovali ve skladbě "Dreamland" na zatím poslední desce Pet Shop Boys "Hotspot" z loňského roku, kruh se tak tímto svým způsobem uzavírá. Parta okolo Ollyho prý aktuálně střádá materiál na následovníka skoro již tři roky staré nahrávky "Palo Santo".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY