Český rádiový žebříček se uložil k zimnímu spánku, Sergei Barracuda obstaral nejžádanější albovou novinku

21.01.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: instagram interpreta

Rádioví dramaturgové buď hromadně čerpají dovolené, anebo zapomněli na to, že i v lednu vycházejí nové singly. V uplynulém týdnu do éteru nic čerstvého nevpustili. Albové pořadí alespoň trochu obměnil Sergei Barracuda s deskou "Produkt". Tuzemští rappeři vládnou prvním sedmi příčkám.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - V rádiovém žebříčku zavládlo naprosté bezvětří. Nejenže kompletní top stovka nenabízí ani jednu novinku, na prvních šesti místech navíc nedošlo k žádné změně.

Mirai tedy s "I přes to všechno" vítězí celkově posedmé, z toho potřetí za sebou. Už delší dobu nenabídla domácí scéna hit, který by dokázal ve vedení setrvat tolik týdnů. Je vidět, že kapela ze severu Moravy zažívá v posledních letech skutečně zlaté časy.

Stříbrná zůstala "Báseň" od Chinaski a postavení nejlépe umístěné zahraniční písně hájí singl "Tick Tock", za kterým stojí Clean Bandit, Mabel a 24kGoldn. V první pětici dále nechybí Slza ('"Fotky") a Ava Max ("Kings & Queens").

Lehce, konkrétně o dvě příčky, si polepšila skupina Jelen, která sedmým nejhranějším songem "Jediný, co chci" láká na připravovanou třetí řadovku. Zpět do elitní desítky se vyšvihl devátý Sam Smith s "Diamonds". Top 10 uzavírají Machine Gun Kelly a Blackbear s "My Ex's Best Friend".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Chinaski - Báseň
  3. Clean Bandit feat. Mabel & 24kGoldn - Tick Tock
  4. Slza - Fotky
  5. Ava Max - Kings & Queens
  6. Sigala feat. James Arthur - Lasting Lover
  7. Jelen - Jediný, co chci
  8. Purple Disco Machine & Sophie And The Giants - Hypnotized
  9. Sam Smith - Diamonds
  10. Machine Gun Kelly feat. Blackbear - My Ex's Best Friend


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Ani albová hitparáda nehýří dramatickými přesuny. Viktor Sheen nadále bezpečně kontroluje vedoucí postavení. S deskou "Barvy" triumfuje už posedmé. A to má ještě na šesté příčce předešlou, téměř dva roky starou studiovku "Černobílej svět".

Jelikož obchody zůstávají zavřené, pořadí opět jednoznačně opanovali domácí rappeři, kteří se mohou spolehnout na stabilní příval streamů. Tentokrát obsadili hned sedm prvních míst. Yzomandias si s nahrávkou "Prozyum" polepšil z bronzu na stříbro.

O jedinou novinku top desítky se postaral Sergei Barracuda - jeho "Produkt" odstartoval jako třetí nejžádanější. Ostravský interpret přišel s novým materiál pouhé čtyři měsíce po předešlém albu "Medusa II". S ním v září žebříček vyhrál a dosud se drží v první dvacítce.

Smack, chcete-li Smack One, po minulém stříbrném umístění opustil medailové příčky. "Chimera Pt. 2: Goat" se nově musí spokojit se čtyřkou. V první pětici se již delší dobu vyskytuje také Nik Tendo s kompletem "Restart & Lunazar".

Hvězdy současného popu se krčí na chvostu elitní desítky. Jedná se navíc o již starší desky - "After Hours" od The Weeknda z loňského března poskočila na osmičku, za ní se zařadily dokonce předloňské tituly od Mirai ("Arigató") a Harryho Stylese ("Fine Line").

Milovníky klasiky zaujme novinka na třicáté deváté řádce. Rozsáhlý materiál "Antonín Dvořák: Complete Symphonies & Concertos" zahrnuje na šesti CD nahrávky všech devíti symfonií legendárního skladatele. Česká filharmonie je nahrála pod vedením Jiřího Bělohlávka. Pojem novinka je však v tomto případě jen relativní, komplet totiž vyšel již v roce 2014. V české hitparádě ovšem debutuje až nyní.

Poslední novinku najdeme na čísle šedesát šest. Zasloužila se o ni mladá pražská písničkářka Natálie Schejbalová vystupující jako Tali. Její debutové EP "Nelásky" obsahuje celkem sedm autorských skladeb.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. Yzomandias - Prozyum
  3. N Sergei Barracuda - Produkt
  4. Smack - Chimera Pt. 2: Goat
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Mirai - Arigató
  10. Harry Styles - Fine Line

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY