Prago Union klipem "Olympionik" dokazují svou nadčasovost

20.01.2021 12:54 - Tisková zpráva | foto: Nedori

Existuje lepší ukázka nadčasovosti? Je to pár dní, co Prago Union dostali zlatou desku za prodej alba "Smrt Žije" z roku 2016, zatímco právě dokončovali klip k písni "Olympionik" z desky "Perpetuum Promile" (2019). Současně už ale dotahují poslední detaily desky nové, vzešlé z kovidové nudy. Ta ponese název "Made In Strašnice" a měla by vyjít koncem března.

Klip k písni "Olympionik" natočil v rekordním čase jednoho dne režisér Luboš Svoboda z agentury Mustard. Básník, rapper a frontman Kato se v něm zhostil hlavní role všestranného sportovce, který se vrhnul do různých olympijských disciplín od boxu, šermu, biatlonu, taekwonda až po překážkový běh. "Natáčení jsem si užil maximálně. Během jednoho dne jsem vyzkoušel snad dvacet sportů. Jen to převlékání na place v zimním počasí… ale myslím, že to stálo za to," říká rapper, který v novém videoklipu šermuje lyžemi, bicykly, přilbami či kordy, i když sport je ve skladbě spíš potravou pro rafinované dvojsmysly. Ve skladbě se dotýká sportovních klišé, i když nejvíc čerpá z pestrého osobního života, kde je každodenním cyklistou stejně jako večírkovým maratoncem. Kulisami jeho sportovních výkonů jsou ulice na pomezí Žižkova a Vinohrad.

V klipu si zahrál i zbytek kapely a malých rolí se dočkali i náhodní chodci. Klip vznikl díky spojení Kata s firmou Panasonic, jejichž bezdrátová sluchátka hrají v příběhu významnou roli. Produkci zajistila pražská agentura nedori. "Jde o vůbec první oficiální klip z 'Perpetuum Promile'. Když tedy nepočítáme teaser 'Kretén', který mnozí zaměňují za opravdový videoklip," říká Kato.

Co ještě dělají Prago Union v době, kdy nemůžou veřejně vystupovat? "Pořád můžeme tvrdnout ve studiu a udělat za rok celou novou desku," říká Kato a další detaily slibuje už brzy. Rapper prozradil, že do skládání nových osmnácti tracků se zapojila celá kapela. Zmínil A-Team, což je společný projekt dvou Adamů - Kata a Resta, a oznámil i jména hostů, kterými jsou zpěvačka Jasmína Tůmová nebo MC Gey.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY