Lana Del Rey láká na desku "Chemtrails Over the Country Club" videem k titulní písni. Z klipu se poslintáte

12.01.2021 08:45 - David Věžník | foto: Lana Del Rey

Lana Del Rey patří mezi tu část muzikantské scény, která svá alba navzdory čím dál častějšímu beyoncování (tedy vydání bez předchozího ohlášení) vypouští mezi své fanoušky a fanynky pěkně postaru - první singl, po čase druhý, mezitím název, tracklist, vizuály a tak dále.

Všichni tak už nějakou dobu víme, že její sedmá studiovka ponese název "Chemtrails Over the Country Club". V říjnu zpěvačka představila pilotní kousek "Let Me Love You Like a Woman" a v neděli odhalila obal a seznam skladeb s tím, že hned v pondělí bude následovat videoklip ke druhému singlu. A tak se také stalo - pod článkem se můžete podívat na vizuál k titulní písni.

Lana Del Rey - Chemtrails Over the Country Club
© facebook interpreta
Nebyla by to slečna Del Reyová, kdyby její prohlášení spojená s čerstvými událostmi minimálně nepozvedávala obočí. Tentokrát to schytal obal, na němž jsou s interpretkou vyfoceny její nejlepší kamarádky. "Aniž bych se nějak snažila, byla jsem vždy extrémně inkluzivní," vyjádřila se - zřejmě v dobré víře - k faktu, že na obrázku jsou i ženy jiné barvy pleti než bílé.

Aktuální singl je pak taková typická lanovina. I když vlastně není - ve chvíli, kdy vás ten repetitivní nápěv, který je tolik podobný čemukoliv, co rodačka z New York City kdy vydala, začne uspávat, dostaví se překvapivé a nečekané změny aranží. Dokazují, že tahle hudebnice o své tvorbě přemýšlí čím dál více a čím dál více jí dává jakýsi indie přesah (vzpomínáte na sufjanovskou "Venice Bitch"?).

Tyhle aranžérské vychytávky jsou ještě výraznější v doprovodném klipu z režisérské dílny BRTHR. Ve snímku, který zobrazuje kontrast mezi bezstarostností letního dne a hororovými náladami noci za úplňku, zahlédneme i některé kamarádky z obalu desky a taky Laninu ikonickou krajkovou roušku. A je to natočené, sestříhané a s hudebním podkladem sladěné tak skvěle (taky v čase 2:50 začnete slintat?), že kdyby ten song nebyl tak nudný, bylo by výsledné hodnocení ještě vyšší.

Kolekce "Chemtrails Over the Country Club" vyjde 19. března a její tracklist je následující: White Dress, Chemtrails Over the Country Club, Tulsa Jesus Freak, Let Me Love You Like a Woman, Wild at Heart, Dark But Just a Game, Not All Who Wander Are Lost, Yosemite, Breaking Up Slowly, Dance Till We Die, For Free.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY