Blackosh oživuje svůj epic-metalový projekt Cales

23.12.2020 16:46 - Jiří V. Matýsek | foto: Gothoom Productions

Kytarista Petr Hošek, známější jako Blackosh, přispívá svým kytarovým uměním na desky domácích blackových legend Master's Hammer i Root a v současné době působí v řadách black-thrashových Švédů Nifelheim. I tak si našel čas na jednu ze svých bočních aktivit: na rok 2021 naplánoval restart svého projektu Cales, který jej zavádí do vod pohanského dark-metalu.

Posledním počinem pod hlavičkou Cales bylo album "Return From The Other Side", které v příštím roce oslaví deset let. Vydání nové studiovky s názvem "Chants of Steel" je naplánované na konec příštího roku a bude jí předcházet vinylový sedmipalec "Lathé Cut 7". Ten nabídne dvojici skladeb "Chants of Steel" a "Hall of Death" a vyjde na značce Gothoom Productions počátkem příštího roku. K poslechu je i ukázka ze songu "Chants of Steel", (najdete ji na soundcloudu).

Cales založil Blackosh společně s bubeníkem Reném "Evil" Kostelňákem v roce 1992 na troskách blackového projektu Crux. Debutovali v roce 1995 albem "Bonds Of Togetherness". Po přelomu milénia se Cales stali Hoškovým one-man projektem. Až do dnešních dnů vyšlo pod touto hlavičkou celkem šest dlouhohrajících nahrávek, několik splitek a jeden singl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY