Bare Escape vydávají singl "Get Us Together". Následovat ho bude album

16.12.2020 11:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Brněnský post-hardcore klenot Bare Escape představuje svůj nový singl "Get Us Together". Skladba je vlaštovkou nové desky, která je plánována na jaro příštího roku a ponese název "What If We Burn It". Kapela zkrátka v covidové koncertní pauze nezahálela a nové album bude v řádu měsíců po vinylu "In a Flash" dalším jejím releasem na Kabinet Records.

Bare Escape - Get Us Together
© Kabinet Múz PR
Vlivem letošního nuceného útlumu jsou Bare Escape i přes druhou desku na kontě stále ještě novou a nevšední kapelou. Její členové a členka jsou však dobře známí z působení v důležitých kapelách moravské indie scény (De Mood, Ette Enaka, VDDYD nebo horké zboží Sinks) a svůj přístup k tvorbě i osobní vkus spojují do kompaktního a chytlavého celku. Sevřená post-punková rytmika vás zhoupne do vřavy kytar, které zastřeným soundem evokují Sonic Youth nebo undergroundové lanýže Unwound.

Nezaměnitelnou tvář kapele dává melodický, ale zároveň i hardcoreově deklamovaný zpěv a texty, které jsou političtější, než se smí jevit na první pohled. Nahrávání proběhlo opět v Babicích u Uherského Hradiště, ale tentokrát se akce včetně mixu ujal Jan Uiberlay (VDYD). Desce to zajistilo přesnou a citlivou produkci a kdo měl s Bare Escape tu čest, ví, že Brno si hýčká novou kapelu špičkové úrovně. Pochodeň, kterou kdysi zažehli Fugazi a kerosinem polili At The Drive-In, nám tu nabízejí Bare Escape...what if we burn it?!

Album "What If We Burn It" vychází digitálně 30. prosince u Kabinet Records, vinyl pak v příštím roce. Singl "Get Us Together" si můžete poslechnout už od pátku 18. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY