Black Eyed Peas se Shakirou za zády nudí jako nikdy. "Girl Like Me" holt díru do světa neudělá

13.12.2020 12:59 - Lukáš Boček | foto: facebook skupiny

Papírově by to mohlo vypadat jako spojení předurčené k úspěchu. A v řeči některých čísel to tak možná i vypadá: video ke "Girl Like Me" od Black Eyed Peas ve spojení se Shakirou za pár dní nasbíralo přes čtyři desítky miliónů zhlédnutí. Je ovšem nutné podotknout, že song jako takový si nezaslouží ani třetinu z nich.

will.i.am už se nějakou dobu snaží udržet krok s trendy, které dřív sám pomáhal určovat. Jeho produkce ale došla do bodu, kdy na ní není zajímavého už snad vůbec nic. O to víc překvapí, že pátý singl z právem přehlížené desky "Translation" (v USA byla vrcholem 52. příčka hitparády) začal vznikat už v roce 2008, kdy byl frontman uskupení na vrcholu svých tvůrčích sil. O dvanáct let později je ale výsledkem mělká skladbička, v níž Shakira zní jako pouliční asijská zpěvačka, co se nějakým omylem ocitla v ódě na všechny jihoamerické krasavice.

Pochválit (trochu nekorektně) můžeme snad jen postavu kolumbijské čtyřicátnice, která stále vypadá jako na začátku své kariéry. Vykradené osmdesátky a futuristické prostřihy už ale žádný obdiv nevzbuzují. Tohle je zkrátka naprosto zbytečná písnička s naprosto zbytečným klipem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY