Till Lindemann předělal skoro sto let starý šlágr "Alle Tage ist kein Sonntag"

14.12.2020 13:19 - Jaromír Koc | foto: facebook Till Lindemann

Je to jen pár týdnů, co se na veřejnost dostala informace, že projekt Lindemann frontmana skupiny Rammstein a švédského muzikanta Petera Tägtgrena končí. Till Lindemann je však znám svojí pracovitostí, a tak vedle toho, že s domovskou kapelou údajně pracuje na nové desce, vrhl se i do příprav dalšího sólového počinu. První vlaštovkou je singl "Alle Tage ist kein Sonntag".

Pokud vám tento název něco říká, nemýlíte se. Jedná se o coververzi písně, která byla poprvé představena v roce 1922 a v německy mluvících zemích se stala velkým šlágrem. Dočkala se i mnoha zajímavých interpretací (například od Fritze Wunderlicha nebo Marlene Dietrich) a byla velmi populární i během druhé světové války. Pro rok 2020 se nové úpravy ujal právě Till, sekunduje mu německý houslista David Garrett.

Smutná óda o posledních dnech života v interpretaci této dvojice nepostrádá opravdové emoce. Jde o jednu z nejlepších a nejdůvěryhodnějších coververzí tohoto songu.

V doprovodném klipu se opět můžete těšit na trošku toho morbidního umění. Převážně černobílé video plné padajících oběšenců mrazivost skladby umocňuje a celková nálada vizuálu na dobré náladě taky nepřidá. A to byl v tomto případě účel.

Dodejme, že singl vyjde 18. prosince v limitovaném nákladu na CD a na červeném vinylu. Druhý zmiňovaný formát byl na předobjednávkách již kompletně rozebrán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY