Taylor Swift prozradila, kdo je tajemný William Bowery, který s ní spolupracoval na "folklore"

26.11.2020 10:14 - David Věžník | foto: Republic Records

William Bowery. Jméno, které fanouškům Taylor Swift nedalo po měsíce spát. Kdo je ta tajemná osoba, která je podepsaná hned pod dvěma písněmi na albu "folklore", o které ale všechny internety mlčí? Zpěvačka se nyní rozhodla dohady ukončit a skutečnou identitu svého spolupracovníka odhalila.

Je to její přítel Joe Alwyn.

Rodačka z amerického města West Reading v Pensylvánii informaci prozradila v jedné ze scén koncertního filmu "folklore: the long pond studio sessions", který měl premiéru ve středu na platformě Disney+.

K celé spolupráci podle jejích slov došlo náhodou. "Nikdy bychom se k tomu asi neodhodlali, protože proč bychom spolu vůbec měli psát songy, že?" svěřila se Swift ve snímku a pokračovala: "Jeden den jsme se o tom ale začali znovu bavit a já řekla: 'Hej, to bude asi divný a možná nás to bude štvát, ale jsme v karanténě a není moc co dělat, tak bychom to mohli aspoň zkusit a uvidíme, co?'"

A tak vznikly skladby "betty" a "exile".

Pokud nemáte možnost se na "folklore: the long pond studio sessions" podívat, což v Česku legálně určitě nemáte, může vás potěšit, že Taylor současně s premiérou zavěsila na streamovací služby audio verzi celého setu. A chcete-li vidět aspoň kousek, můžete si pod článkem pustit trailer a zmíněnou "exile", distanční duet s Bon Iver.

Nahrávka "folklore" mimochodem zaujala i členy Národní akademie hudebního umění a věd. Během nominačního večera na Ceny Grammy 2021, který Akademie živě přenášela v úterý, se Taylor Swift radovala hned několikrát. Gramofonek může získat v kategoriích nejlepší popové sólové vystoupení, píseň roku, ale i v té nejprestižnější, album roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY