Will Atkinson přichází jako "Last King Of Scotland"

25.11.2020 09:57 - Jaromír Koc | foto: Black Hole Recordings

Populární skotský trancový DJ a producent Will Atkinson funguje v hudebním průmyslu již téměř patnáct let. Během té doby vydal na dvě desítky úspěšných singlů a podílel se na několika mixovaných kompilacích. Jedna položka v jeho diskografii ale stále chyběla - vlastní album. Tedy až do letošního listopadu. Právě v těchto dnech totiž uvádí na trh svůj debut.

Will Atkinson - Last King Of Scotland
© facebook interpreta
Jeho prvotina dostala název "Last King Of Scotland" a najdeme na ní celkem sedmnáct tracků. "Na této desce jsem pracoval opravdu s velkou láskou. Strávil jsem na ní dva roky svého života, ale přijde mi, jako bych na ní dělal celý život. Při vzniku jednotlivých písní jsem dosáhl svých doposud největších tvůrčích výšin, ale zažil jsem ve studiu i stavy frustrace, které mě tak rozzuřily, že jsem chtěl do počítače zasadit sekeru," přiznává autor.

Dodejme, že mezi sedmnácti songy najdeme z větší části tracky, na kterých pracoval třicetiletý Skot sám. Samozřejmě ale došlo i na několik hostů. Těmi nejznámějšími jsou legendární německý DJ a producent Paul van Dyk a americká zpěvačka a skladatelka JES, jejíž hlas v minulosti využilo již několik předních trancových producentů. Pozvání do studia dále přijali zpěvačka Cari Golden či britský zpěvák Gary Go.

Jeden z nejočekávanějších žánrových debutů tohoto roku vyšel digitálně a v limitované edici na CD 6. listopadu. Fyzické nosiče jsou již téměř rozebrané, jedním z posledních míst, kde album můžete zakoupit, je tohle. Do české distribuce se "Last King Of Scotland" dostane v posledních listopadových dnech.

Will Atkinson u příležitosti vydání své prvotiny odehrál speciální set v prostorách věhlasného klubu The Arches v Glasgow. Vše samozřejmě i zaznamenal a vy se na to můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY