Marcell zpívá ve "Všechno, co se mělo stát" o nepředvídatelnosti života

19.11.2020 19:54 - Josef Martínek | foto: Linda Procházka

Po čtyřech letech života v Londýně se letos Marcel Procházka alias Marcell spolu s manželkou Lindou přestěhoval do Prahy. Nadaný hudebník, který se kromě zpěvu věnuje i skládání a produkci pro další interprety (zmiňme Lenny, Adama Mišíka nebo Mirai), se možná i díky tomuto kroku rozhodl naplno rozjet svou sólovou kariéru. Po úspěšných spolupracích s Lipem, Pauliem Garandem nebo Lucií Bílou přišel čas na sólový singl "Všechno, co se mělo stát", který je předzvěstí chystaného EP.

"Tento singl pro mě otevírá novou kapitolu, ve které poprvé přicházím s tvorbou pouze sám za sebe. Postupně představím své nové písně i s videoklipy, které reflektují období posledních dvou let. Je toho spousta, singly z EP budou vycházet postupně až do poloviny příštího roku," nastínil Marcell, kterého fanoušci znají také jako frontmana kapely No Distance Paradise.

Na vzniku novinky se vedle Procházky podíleli i Jan Vávra a Ondřej Fiedler. Výsledek potěší především příznivce chytrého popu, který není nepříjemně vlezlý, ale přesto se vám po několika přehráních zapíše do paměti. "Všechno, co se mělo stát" navíc ukazuje, že čeština není v kombinaci se současným zvukem inspirovaným zahraniční scénou žádným limitem, jak se občas někteří interpreti domnívají.

Za originální myšlenkou klipu stojí zpěvákova manželka Linda Procházka. "Inspirací a hlavním námětem klipu pro mě byl úryvek textu této písně 'jen čas ty rány hojí'. Marcell má tak v klipu nadpřirozenou schopnost - drží v rukou čas. Díky tomu potom může měnit sled událostí, vracet kostky, i když byly vrženy, nebo napravit to, co se pokazilo," vysvětluje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY