Foster The People vás songem "Under The Moon" odstřelí až na Měsíc

29.11.2020 17:13 - Simona Knotková | foto: instagram.com/fosterthepeople

Foster The People brzy představí nové EP "In The Darkest Of Nights, Let The Birds Sing". Do té doby si můžete streamovat už tři vypuštěné skladby. Tou nejčerstvější je "Under The Moon". Z hlediska tvorby americké kapely se jedná rozhodně o netradiční kousek. A jak už to bývá se všemi netradičními písněmi v jejím repertoáru (v minulosti například "A Beginner's Guide To Destroying The Moon" nebo "Pseudologia Fantastica"), je to skvělé.

Při troše představivosti to může připomínat kombinaci The Smiths s Tame Impala. Ale taky to určitě připomíná ještě něco jiného z osmdesátek, na co si autorka nemůže vzpomenout, takže klidně své postřehy posílejte do komentářů. Na písni je nádherný její přerod - ten okamžik, kdy posluchače z úvodních hlubokých tónin odstřelí až někam na Měsíc.

Jak prozradil vůdčí muž indie formace Mark Foster, ve skládání nových písniček ho inspirovala věc, kterou nyní zažívá poprvé od dob puberty - láska. "Každý song na EP představuje odlišnou stránku mé mnohovrstevnaté lásky. Napětí se mísí s něhou. Zranitelnost je v kontrastu s nadějí do budoucna. Žal a úzkost z odloučení jsou vyvažovány pravdou bezpodmínečné lásky, ve které není žádný prostor pro strach," řekl.

Dodal, že psát o těchto věcech pro něj bylo formou určitého vzdoru proti roztříštěnému světu, který ho obklopuje. "Bylo pro mě důležité dát posluchači ty krásné věci, které mi víří v srdci, jako připomínku tichých ctností, jež nás jako lidi spojují bez ohledu na to, jak hlasité mohou být naše politické ideologie. Přijde mi, že svět zapomněl prožívat to kouzelné," uzavřel vyprávění o nahrávce, kterou budete moci celou poslouchat od 11. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY