50 odstínů kapely Bert & Friends, to je klip k písni "Piš mi básně"

19.11.2020 18:16 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Partička Bert & Friends, jeden z tuzemských přízraků a zároveň talentů poslední doby, na sebe letos brala nejrůznější podoby. Ty všechny nyní zhmotnila v novém videoklipu k novému singlu "Piš mi básně". Dle frontmana se jedná o nejepičtější song, jaký kapela dosud nahrála.

"Nejsilnější pocit, který v téhle písničce je, je pospolitost. Proto se v klipu sejdou všechny světy, které jsme doposud s Bert & Friends vytvořili, a to na rodinné oslavě, kde se vlastně slaví jen radost ze života," říká Albert Romanutti.

Video režíroval Pavel Borovička, který stojí i za předchozími vizuály. Je to další bláznivina, která do sbírky mladého interpreta hladce zapadne. Alberta zde můžeme vidět na milion způsobů. Pomalu se bojíte otevřít jakékoliv dveře, aby na vás nevyskočil. Dobrý nápad režisér šikovně zkombinoval a sestříhal. Škoda jen, že samotný song je totálně unuděný. V jiných počinech mě zpěvák baví, tady jsem to ale nebyla schopná dokoukat. Navíc mu přes všechnu tu éteričnost není pořádně rozumět. Bertíku, promiň.

Skladba bude otvírat EP "Panna a netvor", které vyjde 27. listopadu a po hudební stránce slibuje "natolik bohatou a celistvou kompozici, že působí jako plnohodnotné album".

"Během skládání těchhle písniček jsem brečel. Když jsem pak rozdělané songy poslouchal ve sluchátkách na ulici, brečel jsem taky. Hudebně je to totiž vyvrcholení všeho, co s Bert & Friends tvoříme," říká dojatě Romanutti. Já jen doufám, že se bude jednat o slzy štěstí a radosti...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY