Magnetik chystají páté album. Bude plné příběhů

05.11.2020 09:09 - Dan Hájek | foto: Radeq Brousil

Od vydání zatím poslední desky Magnetik, alba "Projektor", uběhla již rovná jedna dekáda. Moimir Papalescu se v mezičase věnoval mnoha projektům, včetně Vanessy. A nyní uzrál čas na nový počin mysteriózní magnetické formace. Chystaná novinka ponese název "Les Vacances Mystérieuses" a v současnosti ji lze podpořit na HitHitu.

Skupina aktuálně funguje ve složení Moimir Papalescu, Petr Venkrbec, SM24, Mitsuko a ideový tvůrce Morten (Petr Krejzek, zakladatel magazínu Živel), a jak je u ní zvykem, připravila konceptuální nahrávku, tentokrát na téma příběhů na cesty po vlnách imaginace. Ke každé skladbě se tak váže i krátká povídka, všechny pak budou součástí výpravného bookletu.

Album je zároveň poctou spisovatelům dobrodružných knih a románů, zejména krásných klukovských knížek - Moimir & spol. často zmiňují jména jako František Běhounek, Otakar Batlička nebo František Flos (často titulovaný jako český Jules Verne). K poslechu už nabídli i první tři ukázky, kompozice "Les Vacances Mystérieuses I", "Sea Sam" a "On The Waves Of Courage".

O vizuální koncept se postaral malíř Jan Gemrot, jehož dva printy jsou v nabídce zmíněné crowdfundingové kampaně. Jednotlivé songy okoření i terénní záznamy, které členové kapely natočili na svých cestách.

Pátá studiovka Magnetik "Les Vacances Mystérieuses" vyjde do letošních Vánoc a muzikanti slibují, že všichni, kteří je podpoří na zmíněném HitHitu, dostanou nahrávku na CD od Ježíška. Můžete se těšit na těchto dvacet položek (včetně čtyř bonusů v závěru): Menton Rock, Les Vacances Mystérieuses I, Sea Sam, On The Waves Of Courage, Little Bandolero, Samarkand, Summer Love, Nuit Au Château - Fantômes Dans La Chapelle - Dans L'ancienne Taverne - Arrivée à Saint-Tropez, L'esprit de Charles Vildrac, Tour de la Métropole 1977, Plastikman et Citroën (De Marseille à Montpellier), Automaton, Last Train To Berlin, In Wind River Mountains, To Those Who Don't Return..., Les Vacances Mystérieuses II (Sur Les Vagues De L'imagination), 7 Seconds Of Silence, Pour Me Another Glass!, Night Full Of Surprises, A Friend Of Thunder.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY