The Weeknd se vrací do čela rádiového žebříčku, na paty mu šlape Dua Lipa

04.11.2020 18:00 - Josef Martínek | foto: Variety.com

Albová hitparáda hlásí stejného vítěze jako před týdnem, Nik Tendo s nahrávkou "Barvy" odrazil útok na dvojce debutujícího Hasana. Rádia si podmanil The Weeknd, který je nejčastějším vládcem éteru v tomto kalendářním roce. Na jeho singl "In Your Eyes" už z dvojky doráží Dua Lipa.
The Weeknd - After Hours
© facebook interpreta
RÁDIA - Joel Corry a MNEK si s "Head & Heart" užili vedení jen jediný týden. Tentokrát úplně opustili první desítku a najdeme je až na čísle třináct. Do čela se díky tomu po šesti týdnech vrátil The Weeknd zásluhou "In Your Eyes". Kanadský zpěvák letos stanul na piedestalu celkově podvanácté, hned deset prvenství uzmul s hitem "Blinding Lights". Obě písně pocházejí z březnového alba "After Hours", které mezitím přineslo i další singl "Save Your Tears".

Velice úspěšný rok zažívá také Dua Lipa. Pětadvacetiletá zpěvačka se na stupně vítězů vrací po několikatýdenní absenci a stříbrem vylepšuje dosavadní maximum singlu "Break My Heart". Z desky "Future Nostalgia" je to už třetí kousek, který se u nás objevil na medailových příčkách.

Na dalších místech setrvali nedávní vítězové, třetí zůstali Topic a A7S s "Breaking Me", ze čtyřky se nikam nepohnula Ava Max s "Kings & Queens". Debutantkou v elitní pětici je Švédka Nea, jejíž skladba "Some Say" získala čtyři pozice k dobru.

Do Top 10 se poprvé probojovaly Lady Gaga a Ariana Grande se společným hitem "Rain On Me". Ten opanoval světové žebříčky už v květnu a v srpnu triumfoval na předávání MTV VMA's, čeští dramaturgové ale opět reagují s velkým zpožděním. Obě popové divy poskočily hned o sedmnáct míst na aktuální sedmičku.

Nejhranější domácí písní nadále zůstává balada "Naše cesty" Marka Ztraceného. Z české tvorby je to tentokrát jediná skladba v první desítce. Ještě v nedávné minulosti přitom nebylo výjimkou, že tuzemští umělci obsadili až polovinu míst v top ten. Můžeme se jen ptát, kde se stala chyba, že se tak nyní neděje - zaspali naši hudebníci, nebo dramaturgové?

Nejvýše umístěnou novinku obstarali zástupci liberecké scény. Sebastian a Lipo spojili síly v songu "Prach" a hned v prvním týdnu si zapisují pětadvacáté místo. O deset příček níže zahajuje své tažení hitparádou skupina Jelen, která se po etapě věnované coververzím Michala Tučného vrací k autorské tvorbě. "Jediný co chci" je první ukázkou z připravované třetí řadovky.

Do horní poloviny pořadí se vešel ještě Jax Jones, osmačtyřicátý s "i miss u". Jeho britský krajan Sam Smith startuje s "Diamonds" na šedesátém třetím řádku. Osmdesáté místo náleží novince od Anety Langerové - "Bílý Den" uvádí její očekávanou pátou řadovou desku "Dvě slunce".

Top 10 ČR - rádia:
  1. The Weeknd - In Your Eyes
  2. Dua Lipa - Break My Heart
  3. Topic feat. A7S - Breaking Me
  4. Ava Max - Kings & Queens
  5. Nea - Some Say
  6. All Time Low feat. blackbear - Monsters
  7. Lady Gaga feat. Ariana Grande - Rain On Me
  8. Marek Ztracený - Naše cesty
  9. Marshmello & Halsey - Be Kind
  10. Jubël feat. NEIMY - Dancing In The Moonlight


Viktor Sheen - Barvy
© facebook Viktora Sheena
ALBA - Viktor Sheen navazuje na minulé prvenství a s nahrávkou "Barvy" triumfuje i podruhé. Oproti předchozímu kolu už ale nemá dvě alba na stupních vítězů, předcházející "Černobílej svět" totiž klesá z dvojky na číslo čtyři. Po sedmdesáti pěti týdnech v pořadí jde přesto stále o vynikající výsledek.

Zbývající posty v první trojici si rozebrali zástupci pardubického labelu Milion+. Stříbro urval Hasan, který tak nezopakoval loňské vítězství své eponymní desky. Zatímco minulý rok na jaře ve vydání Sheena o dva týdny předstihl, tentokrát přišel s novinkou "Prototyp" těsně po něm, čímž si cestu na vrchol výrazně zkomplikoval.

Šestý týden v řadě pobývá na medailových příčkách Nik Tendo - s kompletem "Restart & Lunazar" obhájil bronz. Stejně jako minule se ani tentokrát do top 5 nevešel žádný reprezentant jiného žánru, než je rap. Páté místo si připsal Pop Smoke s celosvětovým bestsellerem "Shoot For The Stars Aim For The Moon".

Bruce Springsteen se musí s "Letter To You" ve svém debutovém kole spokojit s číslem šest. Pro amerického rockového velikána to není s jubilejní dvacátou studiovkou špatný výsledek, loňský počin "Western Stars" byl nejvýše devátý. Před šesti lety s "High Hopes" triumfoval, to bylo ovšem ještě před plným propuknutím doby streamovací.

Čtrnácté místo ukořistil Jan Smigmator. Pop-swingová nahrávka "Murphyho zákon" má české texty, ale harlemsko-brooklynský sound, který jí dodal držitel Grammy Ondřej Pivec se svými hammondkami.

Potenciální tip pro Ježíška dostali fanoušci Karla Gotta. Pětidiskový výběr "Danke Karel! Folge 2 - Raritäten" přináší to nejlepší z jeho cizojazyčného repertoáru a startuje na padesátém druhém místě. O další novinky se postarali The Fialky s "Punk rock story" (58.) nebo Dagmar Pecková v doprovodu souboru Musica Bohemica a dirigenta Jaroslava Krčka. Jejich "Exaltatio - Vánoční koledy" si zapisují číslo šedesát dva.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Barvy
  2. N Hasan - Prototyp
  3. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim For The Moon
  6. N Bruce Springsteen - Letter To You
  7. Harry Styles - Fine Line
  8. Sergei Barracuda - Medusa II
  9. Mirai - Arigató
  10. Ektor - Original

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY