Rybičky 48 dávají s Markem Ztraceným "Goodbye" starostem

01.11.2020 11:29 - Hana Bukáčková | foto: Rybičky 48

Jak se na základě dřívějších vzájemných hostovaček dalo čekat, hudební cesty skupiny Rybičky 48 a Marka Ztraceného se střetly a je z toho píseň "Goodbye", song o přátelství, smrti a radosti ze života.

"Je to po delší době vážnější písnička," popisuje frontman Rybiček Kuba Ryba a dodává: "Na spolupráci si vždycky vybíráme lidi, se kterýma nám je dobře. Marka známe dlouho a víme, že si ze sebe umí udělat srandu. Viz jeho role v našem starším klipu 'Správní chlapi'. Já mu v klipu už taky hrál, a tak přišla na řadu společná píseň. Navíc tohle je takovej pěknej popík, takže by byl hřích nepřizvat k tomu prince český popový scény."

A "princ český popový scény" jeho slova víceméně potvrzuje. "Kluci z Rybiček jsou moji kamarádi a moje oblíbená kapela, který fandím. Tak nějak vedle sebe na fesťácích dospíváme a stárneme. Už dýl jsme mluvili o tom, že něco zkusíme dohromady. Kuba byl rychlejší a složil tuhle krásnou věc, kam já doplnil jednu sloku. Od začátku se mi líbila a mimochodem mezi tím, co mi ji Kuba poslal, a kdy jsme ji nahráli ve studiu, uběhlo zhruba 48 hodin," říká.

Doprovodný vizuál je věnován Kubovu nedávno zesnulému dědečkovi. Vystihuje tak i poselství songu. I Kubův děda si užíval života se vším, co k tomu patří. Režii tentokrát obstaral Ondřej Kudyn. Za námětem stojí další Ondřej, konkrétně Brejška z formace Poetika. Bystrým divákům vyvolá úsměv na tváři jméno penzionu U Ztracené Ryby. Z něj prchají důchodci, ztvárnění herci Oldřichem Navrátilem a Václavem Knopem, aby zavzpomínali na mladá léta.

"Moc milí pánové a pořád veselí. Je radost se koukat na jejich herecký um. My jsme těmto hereckým gigantům nechali prostor a kapela společně s Markem se tam objeví jenom v epizodní roli," vychvaluje Ryba spolupráci. A já jen dodávám, že tuhle popinu s princem se stadionovým popěvkem ráda skousnu. Lví podíl na tom má právě video s bravurními výkony energií nabitých Pánů herců a překvapivým koncem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY