"Shot In The Dark" AC/DC konečně střílí i videoklipem

26.10.2020 16:17 - Jiří V. Matýsek | foto: AC/DC

Před nějakou dobou se na internetu objevily fotky z natáčení nového videoklipu AC/DC. Byl to vlastně první moment, na jehož základě se vyrojila řada spekulací o tom, že je kapela zpět ve studiu a chystá nové album v téměř kompletní klasické sestavě, v čele se zpěvákem Brianem Johnsonem. Za čas byly informace potvrzeny a na světě je i první singl "Shot In The Dark". Skladba však dlouho zůstávala pouze v podobě audia a nad videem visely otazníky. Nyní jsou spekulace rozptýleny a jeden z posledních dílků do mozaiky předcházející vydání nové desky "Power Up" (vyjde 13. listopadu) je na svém místě.

V samotném, do rudé barvy (stejně jako veškerý vizuál nového alba) zbarveném videoklipu se skupina vydala tím nejjednodušším možným, nicméně stále funkčním způsobem. Prostě se nechala nasnímat před svým ikonickým logem, kterak hraje píseň "Shot In The Dark". A těch pár drobností, které ještě fanouškům scházely k dokonalému štěstí - kachní krok Anguse Younga, bekovka stažená do čela Briana Johnsona - jsou konečně na svých místech. Hladký flow videa přerušují zastavené, opět do červena vybarvené fotografie členů formace s probleskávajícím elektrickým proudem. Tedy nic nezbytně objevného, ale funkčního, navíc s letmým pomrknutím na některá starší videa.

"Shot In The Dark" režíroval David Mallet, pravidelný spolupracovník kapely. Videoklipy jim režíruje od roku 1986, vynechal pouze období kolem desky "Stiff Upper Lip" z roku 2000.

Pokud se už nové desky této australské legendy nemůžete dočkat, můžete si ji předobjednat na webu našeho bratrského rockového magazínu Spark. V nabídce najdete kromě klasického cédéčka i lightbox CD s knížkou či různobarevné vinylové verze. A prvních sto předobjednávek získá jako bonus i speciální plakát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY