Topic obhájil triumf v českých rádiích, albový žebříček nabídl nevídanou smršť novinek

15.10.2020 16:50 - Josef Martínek | foto: facebook Topica

Velmi rozdílné závěry přináší tento týden pohled do českých hitparád. Zatímco v rádiích se po značném oživení z posledních kol tentokrát nic dramatického nestalo, albový žebříček zažil doslova invazi novinek. Pouze dvě z nich se ovšem dokázaly probít do první desítky. Prvenství nadále drží Nik Tendo.
Topic - Breaking Me
© Universal Music
RÁDIA - Uplynulé týdny v českých rádiích až nezvykle přály změnám, tentokrát ale zůstává číslo jedna stejné jako před týdnem. Německý producent Topic slaví s "Breaking Me" celkově druhý triumf. Spolupráce se švédským zpěvákem říkajícím si A7S se zřejmě osvědčila - po hitu, který úspěšně atakoval stupně vítězů v celé řadě evropských zemí, spolu natočili i song "Why Do You Lie To Me". V něm navíc hostuje ještě rapper Lil Baby.

Další medailové příčky si rozdělili vítězové předcházejících kol - Ava Max je s "Kings & Queens" stříbrná, The Weeknd bere s "In Your Eyes" bronz. Čtvrté ani páté místo své obsazení nemění, na svém zůstali jak Marshmello a Halsey s "Be Kind", tak Slza a její "Fotky". Duo ve složení Petr Lexa a Lukáš Bundil se nově může pyšnit nejhranější domácí skladbou, předstihlo totiž aktuálně šestého Marka Ztraceného.

Do Top 10 se vrátila Dua Lipa, která s "Break My Heart" poskočila z čísla dvanáct na osmičku. Pamatuje už ale i bronzový výsledek. Premiérově mezi elitu nahlédla švédská popová zpěvačka Nea, vlastním jménem Linnea Södahl. Ta v minulosti napsala úspěšné songy pro Tove Lo, Zaru Larsson nebo Anne-Marii. Nyní se konečně prosadila s vlastním singlem "Some Say", který si polepšil na devítku.

Podzim sice tradičně přináší spoustu nové hudby, ovšem ze žebříčku se zdá, že dramaturgové tentokrát na její objevování jaksi zapomněli. Do první stovky se vtěsnala pouze jedna novinka, a to až na její chvost. Ava Max už zválcovala éter s několika písněmi, nechme se tedy překvapit, kam to dotáhne s "Who's Laughing Now". V prvním týdnu se zabydlela na devadesátém sedmém řádku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Topic - Breaking Me
  2. Ava Max - Kings & Queens
  3. The Weeknd - In Your Eyes
  4. Marshmello & Halsey - Be Kind
  5. Slza - Fotky
  6. Marek Ztracený - Naše cesty
  7. All Time Low feat. blackbear - Monsters
  8. Dua Lipa - Break My Heart
  9. Nea - Some Say
  10. Alan Walker feat. Mangoo, K-391,Tungevaag - Play


Nik Tendo - Restart & Lunazar
© Milion+
ALBA - Formálně vede Nik Tendo s albem "Restart & Lunazar" podruhé, ve skutečnosti však čelo okupuje už třetí kolo po sobě. V debutovém týdnu byl totiž započítán pouze samostatný výsledek EP "Lunazar". Rapper z pardubického labelu Milion+ mezitím dál pokračuje v propagaci nahrávky. Před pár dny vydal klip k songu "Tempo", který okamžitě získal stovky tisíc přehrání na YouTube.

Zástupci českého a slovenského rapu si opět podmanili kompletní stupně vítězů. Na dvojce odstartoval Ego s novinkou "Egotron". Přestože Michal Straka je již jako člen skupiny Kontrafakt ostřílenou tváří tohoto žánru, jde teprve o jeho druhé sólové album. Přichází tři roky po debutu "Precedens", kterému v roce 2012 předcházel ještě mixtape "Žijeme len raz" se stejnojmenným megahitem.

Viktor Sheen se znovu podíval na stupně vítězů, "Černobílej svět" si polepšil o jednu příčku, a bere bronz. Naopak Sergei Barracuda s deskou "Medusa II" pozvolna klesá, nově zakotvil na čtyřce. Poprvé se do elitní pětice probojovala Ava Max se svou prvotinou "Heaven & Hell". Americká zpěvačka je tak aktuálně nejúspěšnější popovou hvězdou v žebříčku.

Uplynulý týden přinesl bohatou přehlídku novinek, ovšem jen dvě se dostaly do Top 10. Po Egovi to zvládla ještě Dasha, která se albově znovu připomněla tři roky po předešlém počinu "Konečně". Na nahrávce "Dasha Symphony" v doprovodu Filharmonie Hradec Králové po svém uchopila hity světových hvězd, jako jsou Alicia Keys, Sting nebo Michael Jackson. Zpívá na ní nejen anglicky, ale i francouzsky, italsky a ve třech případech česky. V prvním týdnu ji posluchači poslali na sympatickou osmou příčku.

Jihokorejská dívčí skupina Blackpink slaví obrovské úspěchy prakticky všude ve světě, u nás však její "The Album" prozatím do elitní desítky neproniklo. Zůstalo jen těsně za ní - na jedenáctce. Lepší výsledek jsme čekali také od pop-rockových matadorů Bon Jovi, kteří zabrali s dlouho očekávanou novinkou "2020" třicátý první řádek.

Jako sedmatřicátá nejžádanější vstoupila do pořadí druhá studiovka Jakuba Děkana "A jak se máš ty?", o dvě příčky níže následuje Robert Plant s kompilací "Digging Deep: Subterranea" a do čtvrté desítky se vmáčkli ještě švédští metalisté Amaranthe zásluhou šesté řadovky "Manifest". Čtyřicátá šestá startuje Kateřina Marie Tichá s debutem "Sami", který jsme jmenovali Albem týdne.

Fanoušci Queen by nám nejspíš neodpustili, kdybychom nezmínili ještě jedenašedesátou příčku. Poprvé totiž Královna vydala desku s Adamem Lambertem, který je jejím koncertním hlasem už nějaký ten pátek. Jmenuje se "Live Around The World" a zahrnuje ty nejlepší živé nahrávky z posledních let.

Opomenut by neměl být ani Roger Waters, který vydal svůj koncertní film "Us + Them" na DVD a Blu-ray. Výsledkem je dvaašedesáté umístění.

Top 10 - alba:
  1. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  2. N Ego - Egotron
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Sergei Barracuda - Medusa II
  5. Ava Max - Heaven & Hell
  6. Machine Gun Kelly - Tickets To My Downfall
  7. Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim For The Moon
  8. N Dasha - Dasha Symphony
  9. Harry Styles - Fine Line
  10. The Weeknd - After Hours

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY