Babymetal vydají výběrovku v deseti různých verzích

14.10.2020 10:46 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Asijská hudební scéna je pro většinu euro-amerických posluchačů nepochopitelný svět, do kterého v poslední době nahlížejí díky úspěchu jihokorejských formací jako BTS nebo Blackpink. Ještě jinou ligu hrají japonská děvčata z Babymetal, kombinují totiž popové popěvky s opravdu tvrdým metalem. Letos budou na scéně deset let a oslaví to vskutku masivně.

Su-metal, Moametal a Yuimetal (ta kapelu před časem opustila) za sebou mají sice jen tři řadové desky, vytěžit je ale dokážou maximálně. Kompilace s názvem "10 BABYMETAL Years" tudíž vyjde 23. prosince hned v deseti různých verzích. První disk bude pro všechny z nich společný, druhý se pak bude lišit. Pokud jste skutečnými fanoušky, můžete detailní popisy jednotlivých edicí studovat na webu skupiny. Do světa výběrovku uvádí klip ke skladbě "BxMxC". Ta ovšem není novinkou - nachází se už na loňské řadovce "Metal Galaxy".

Počátkem září Babymetal vydaly také dvojici živých alb (na CD, DVD i Blu-ray) pod titulem "Legend - Metal Galaxy (Day-1)" a "(Day-2)". Příznivcům snad alespoň částečně nahradí všechny zrušené letošní koncerty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY