Sharon Van Etten se u příležitosti Světového dne prevence sebevražd podělila o coververzi "Hurt"

12.10.2020 11:51 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Sharon Van Etten se během září připojila k projektu na prevenci sebevražd nazvanému "Song That Found Me at the Right Time". Její vyvolenou skladbou byla "Hurt", v originálu od Nine Inch Nails. V rámci videoklipu se podělila i o svůj vlastní boj s emocemi, v rámci kterého se často obrátila s pomocí na své blízké.

"Pokud jsem ve svém životě přijala pomoc, byly to chvíle, kdy jsem své problémy dokázala překonat," připustila Sharon. "Našla jsem svou cestu, víte? Bylo to jako by někdo otevřel bránu k cestě, o které jsem věděla, že je tou lepší. Přestože bude rozdílná, minimálně to bude posun. A ty se dostaneš vpřed k něčemu jinému z toho osamělého temného místa. Nechtěli byste raději jít s někým, komu na vás záleží a chce vám pomoct? Někdy to vyžaduje vnější perspektivu, abyste lépe porozuměli sami sobě."

Rozpovídala se také o desce "Downward Spiral", ze které "Hurt" pochází. Vůbec poprvé ji slyšela se svým starším bratrem. Tehdy se učila na kytaru a byl to právě on, kdo ji donesl krabici kazet, včetně této ikonické desky Nine Inch Nails. Sama skladbu zahrála pouze za doprovodu kytary. Přesto se dokázala vzdálit jak fantastickému originálu, tak i známému coveru Johnnyho Cashe a vdechla jí své vlastní emoce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY