Lana Del Rey si na setkání s fanoušky vzala krajkovou roušku. Sklízí kritiku

05.10.2020 17:12 - David Věžník | foto: The Mega Agency

Střet takzvaných rouškofilů a rouškofobů není ryze českým fenoménem. Na stranu bojovníků a bojovnic proti zakrývání dýchacích cest na veřejnosti coby ochrany před nákazou covidem-19 se nyní postavila i Lana Del Rey.

Šestatřicetiletá zpěvačka o víkendu zavítala do Los Angeles, aby zde představila svou sbírku poezie "Violet Bent Backwards Over The Grass". V průběhu akce četla úryvky z knihy, její fanoušci a fanynky měli později možnost si s ní popovídat a pořídit selfíčka. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby na sobě rodačka z New York City neměla po celou dobu roušku ze třpytivé záclonoviny.

Kritické ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat. "Proč je na akci se spoustou lidí a má na sobě krajkovou roušku??? Miluju Lanu, ale tohle je neskutečně nezodpovědné," napsala na svém Twitteru fanynka jménem Amelia. "Moje láska a obdiv k ní jsou nezměrné, ale nedokážu pochopit, proč tohle dělá. Dává všem akorát špatný příklad," doplnil ji příspěvek, jehož autorem je Seven.

Na Laninu obranu se postavila její sestra Caroline "Cuck" Grant. Vyzdvihla přitom opatření o dvoumetrových rozestupech, které jsou za oceánem přepočítávány na stopy. "Byla víc než šest stop od ostatních a měla negativní test, tak se uklidněte," napsala. K rozestupům na společných fotkách se nevyjádřila.

Během akce Lana Del Rey také oznámila, že její sedmé album, pojmenované nakonec "Chemtrails Over The Country Club", by mohlo po odloženém zářijovém termínu vyjít buď 10. prosince, nebo 7. ledna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY