Lucie Bílá je "Hořká jako rtuť". Na klipu se podílel její syn

04.10.2020 17:41 - Milan Menčík | foto: Patrik Černoch

Lucie Bílá vydala před necelým rokem povedené album "Ta o mně", ze kterého nyní prezentuje třetí videoklip. Tentokrát zvolila skladbu "Hořká jako rtuť", baladu postavenou čistě na klavíru. Její obrazový doprovod si po produkční stránce vzal pod palec její syn Filip Kratochvíl, režíroval jej Ruy Okamura.

Pojal ho stejně, jak zní celá skladba - komorně a naživo. Navíc se točilo přímo doma v Otvovicích. "Co víc si můžu jako máma přát. Jednou za mnou přišel můj syn, že by mi rád natočil klip. Řekla jsem jen: 'Tak si hraj.' Vůbec jsem přitom netušila jak úžasnou práci odvede," uvedla na svých sociálních sítích samotná hlavní protagonistka a dodala: "Díky jeho štábu, nápadu a obrovskému entuziasmu vám mohu předvést klip 'Hořká jako rtuť', na který jsem hned ze dvou důvodů pyšná. Za prvé je na mou oblíbenou píseň. Za druhé je od mého milovaného syna Filipa."

Čerstvý singl je tak trochu protipólem úspěšných a hravých rádiových hitů "Protože" a "Mám ráda život". Ukazuje zpěvačku v niterné poloze, kdy procítěně zpívá a moduluje každý tón. Píseň Maxe Šrámka a Adama Kuruce, kterou otextoval Petr Soukup, si cestu do rádiového éteru bude hledat složitě, v kombinaci s předešlými kousky však působí jinak a rozhodně neotřele.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY