Korejská invaze dokončena: "Lovesick Girls" od Blackpink dobývá svět

03.10.2020 10:41 - Lukáš Boček | foto: Facebook skupiny

Dlouhé roky se asijští popoví umělci pokoušeli probojovat do amerických žebříčků. BoA nebo Utada Hikaru se však nikdy do širšího povědomí posluchačů mimo své domoviny nedostaly. Výjimkou jsou korejská chlapecká formace BTS a nyní i její ženský protějšek Blackpink. A právě tato holčičí čtveřice, která v mnohém navazuje na své krajanky 2NE1, nyní celému světu ukazuje, že žebříčkům se dá vládnout i bez anglických textů.

Nalejme si přitom čistého vína - nic, co Blackpink dělají, není jejich vynálezem. Stejně tančily i zpívaly členky 2NE1. Dokonce i hudba je téměř totožná, jelikož za jejich hity stojí stejní lidé. Něco na této kapele však učarovalo současné mladé generaci a po vzoru BTS se z nich stala modla, o které se v superlativech vyjadřuje i první popová liga v čele s Lady Gaga či Selenou Gomez. Není se čemu divit - s oběma dámami mají "černorůžové" dívky společné i singly. A nyní se k nim přidává i Cardi B, která na jejich debutu pojmenovaném "The Album" vypomohla na jedné ze skladeb.

K úspěchům, jakými bylo vystoupení na Coachelle, rekordní druhé místo v počtu odběratelů na YouTube či nejvyšší počet zhlédnutí videa za jediný den (letní singl "How You Like That" jich v prvních čtyřiadvaceti hodinách nasbíral více než osmdesát milionů), si tak Korejky přidávají i další - globální zájem o jejich první desku. Novinka "Lovesick Girls", jež na právě vycházející kolekci láká, jen za čtyři hodiny nasbírala přes třiadvacet milionů zhlédnutí a dá se očekávat, že zpěvačky budou atakovat svůj vlastní rekord.

Zbývá tak už jen jediná otázka: stojí tato partička za všechen ten humbuk? Nové video je skvěle natočené, dívky vypadají bezvadně, písnička je chytlavá. Jenže tím to končí. Žádná přidaná hodnota. Nic, co bychom už neviděli. Zůstává tak jediné - nepopiratelná stopa, jakou jejich historický úspěch zanechal na poli populární hudby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY