Kateřina Marie Tichá bojuje v klipu "Zničená zem" o lásku i s partnerovou závislostí. A zvládá to na výbornou

04.10.2020 11:17 - Milan Menčík | foto: Petr Kozlík / Universal Music

Kateřina Marie Tichá v těchto dnech vydává svůj očekávaný albový debut "Sami". Zpěvačka, která byla doposud známá především díky vystupování s kapelou Jelen, už z kolekce představila videoklip k titulní, pařížsky šmrncnuté písni "Sami". Nyní přichází na řadu druhý vizuál. Vznikl k songu "Zničená zem".

Hlavní roli si v něm s Kateřinou zahrál herec a člen Národního divadla Igor Orozovič, který sám v poslední době s hudbou také dost výrazně koketuje. "Píseň 'Zničená zem' je o chvíli ticha, kdy skončí boj a člověk si uvědomí, co kolem sebe vlastně napáchal. Je to o tom posledním momentu, kdy se obě strany rozhodují, co bude dál - jestli budou o vztah a o lásku bojovat, nebo je čas odejít," říká autorka.

Režie se ujal Jonáš Červinka, známý pod uměleckým pseudonymem Lipo. Tichá si tu zahrála první opravdovou roli a dala do ní úplně všechno. Dostala od režiséra nelehký úkol vžít se do role někoho, kdo bojuje nejen o vztah, ale také se závislostí toho druhého. "Igor Orozovič je aktuálně jeden z nejtalentovanějších mladých herců u nás. Sama nejsem herečka a říkala jsem si, že když se mnou na place bude někdo, kdo bude velmi dobře vědět, co dělá, třeba ze mě také dostane nějaké to herectví," svěřuje se.

Záměr se vydařil na jedničku. Nutno dodat, že píseň patří na desce k nejsilnějším a že i díky ní je vidět, kam se Tichá od vydání EP "Otazníky" autorsky i interpretačně posunula. Zdá se, že další originální muzikantka má cestu k výšinám dobře umetenou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY