Konec dohadů: AC/DC se vracejí v kompletní sestavě

01.10.2020 14:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Twitter interpreta

Kolem australských hardrockových legend AC/DC je v posledních měsících zase rušno. A na rozdíl od předchozích let, které formaci důkladně profackovaly, jsou to tentokrát samé pozitivní zprávy. Šušká se ledacos, hlavně se mluví o návratu do studia a přípravě nového materiálu. Až nyní jsme se ovšem dočkali prvního oficiálního potvrzení alespoň něčeho. Skupina totiž na svém Twitteru zveřejnila aktuální fotku, která odpovídá na zásadní otázku: Vrátí se ke svým spoluhráčům zpěvák Brian Johnson, kterého sluchové problémy přinutily předčasně ukončit turné v roce 2016?

A odpověď je jasná: Vrátí. Charakteristický a jen těžko nahraditelný (byť se o to Axl Rose, který ho na šňůře zastoupil, snažil srdnatě) ječák je zpět. A není sám. Do sestavy, v níž na nějakou dobu zbyli v podstatě jen kytarista Angus Young a jeho synovec Stevie, který převzal štafetu po zesnulém doprovodném kytaristovi Malcolmu Youngovi, se vracejí další dva klíčoví členové. Za bicí baterii opět usedá Phil Rudd, jehož absenci zapříčinily problémy se zákonem spojené s vyhrožováním vraždou a držením metamphetaminu, a basák Cliff Williams. Ten kapelu potichu opustil po skončení tour Rock or Bust.

Co nyní AC/DC ve složení, které je nejbližším možným tomu klasickému, chystají, je otázka. Veškeré nové příspěvky na Twitteru označují hashtagem #PWRUP, tedy Power Up. Je to jen informace o nově nabyté síle ve skupině, nebo odkaz na název desky či singlu? Před časem se navíc na sítích objevily fotky, které pravděpodobně unikly z natáčení nového videoklipu. Australské monstrum se opět dává do pohybu, co bude výsledkem, je zatím ve hvězdách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY