Not My God sázejí v klipu "Sowing Discord" na hororovou atmosféru

24.09.2020 17:10 - Ondřej Kocáb | foto: Youtube.com

Dvě velké osobnosti industriální scény tohoto století se spojily v dalším projektu. Dostal název Not My God. Na jedné straně je Tim Sköld se zkušenostmi z vlastních kapel jako Sköld, KMFDM nebo MDFMK či jako kytarista a producent u Marilyna Mansona či Motionless In White. Na straně druhé je pak Nero Bellum, taktéž multiinstrumentalista, známý především díky působení v Psyclon Nine. Jejich debutová deska "Not My God" vyšla 14. února a prozatím posledním singlem je song "Sowing Discord", ke kterému teď vzniklo také video.

Jelikož je dvojice proslulá nejen hudbou, nýbrž i vizáží, dalo se hodně čekat právě i od jednotlivých klipů. Ten nejnovější režíroval Vicente Cordero. Jeho práce má často co do činění s hororovými prvky, takže šlo o jasnou volbu. Děj se odehrává v lesnaté krajině plné strašidelných stínů. Výrazným make-upem zmalovaní Sköld a Bellum zde plní role jakýchsi vypravěčů. Všudypřítomnou znepokojivou temnotu doprovází podobně děsivá až mysteriózní hudba stavěná na dominantních syntezátorech.

Zda se bude jednat o jednorázový projekt, nebo dvojice připraví další skladby, momentálně není jisté. Debutová deska však nabízí dalších dvanáct položek a k sehnání je hned v několika verzích. Vedle digitální podoby a CD je tu i velmi limitovaná edice 2LP, kterých bylo vyrobeno pouhých tři sta kusů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY