káže Insania v singlu "Bomba v kabaretu". V klipu jí sekundují diktátoři - musicserver.cz">

"Za vše, co uděláš, sklidíš jen spravedlivej hněv," káže Insania v singlu "Bomba v kabaretu". V klipu jí sekundují diktátoři

22.09.2020 15:35 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv kapely Insania

Brněnský kult Insania se na začátku tohoto roku zavřel do studia Šopa. Natáčel zde první nový materiál od oceňované desky "Na počátku byl spam", která vyšla před třemi lety. Pod dohledem producenta Ecsona Waldese tu tehdy vznikly dvě skladby. Již dříve prezentovaná "Haka Starýho Nicka" byla agresivním, tvrdým kusem, který vyvolával vzpomínky na starší, méně melodický a elektronický sound kapely.

Druhý song, "Bomba v kabaretu", jenž vyšel jen před pár dny, staví na pochodovém rytmu ve středním tempu, tvrdém riffu s mírným elektronickým podkresem a typické insaniovské textové poetice. Tématem je tentokrát spravedlivá odplata v duchu ironického rčení o tom, že každý skutek bude po zásluze potrestán těmi, "kdo nedělají nic".

V doprovodném videu si muzikanti berou na pomoc řadu slavných osobností od diktátorů přes vrahy až po hudební génie či Gándhího.

Insanii se stále daří být rozpoznatelným fenoménem na domácí hudební scéně. "Bomba v kabaretu" je skladbou v jejím typickém duchu a kvalitativně rozhodně neztrácí. A hlavně - je proklatě chytlavá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY