Mika v sobotu uspořádá speciální livestream, výtěžek půjde výbuchem postiženému Bejrútu

18.09.2020 14:41 - Honza Balušek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Jak fanoušci vědí, Mika je kosmopolitní, mluví mnoha jazyky, žil v různých zemích, ale narodil se v libanonském Bejrútu. Po obrovském výbuchu počátkem srpna, který srovnal ze zemí velkou část města a připravil o život stovky lidí, zpěvák samozřejmě přemýšlel, jak svému rodišti alespoň trochu pomoci. A tak vymyslel speciální koncert.

Vystoupení s názvem I Love Beirut se kvůli aktuální situaci samozřejmě odehraje v intimním prostředí a účastnit se ho můžeme pomocí livestreamu. Ten poběží na Mikově YouTube kanálu v sobotu 19. září pouze pro ty, kdo si za 10 eur zakoupí vstupenku. Ti pak dostanou speciální link, na němž budou moci koncert zhlédnout. Zpěvák ovšem nevystoupí sám, připojí se k němu (pravděpodobně pouze virtuálně) také Kylie Minogue, Salma Hayek, Danna Paola, Rufus Wainwright, Louane, Etel Adnan, Fanny Ardant a Laura Pausini.

Výtěžek akce půjde na konta libanonského Červeného kříže a nadace Save The Children. Kdo by chtěl pomoci i mimo koupi vstupenky na livestream, může přispět přímo prostřednictvím sbírky na Go Fund Me. V době psaní tohoto článku Mikovi příznivci poslali na konto přes sto tisíc britských liber.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY