Bruce Springsteen připravil na říjen desku "A Letter To You"

12.09.2020 16:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Sotva rok uplynul od vydání podařené sólovky Bruce Springsteena "Western Stars" a americký zpěvák a kytarista ohlásil na říjen nové album. Bude se jmenovat "A Letter To You" a The Boss se na něm vrací do náruče své druhé rodiny, kapely E-Street Band, s níž je svázána většina jeho kariéry. Již dvacátá položka v hudebníkově diskografii vyjde 23. října.

Celou deskou se vine atmosféra až rodinné pospolitosti, což dokazuje už i klip k prvnímu, titulnímu singlu. Navzdory všem okolnostem - písně napsal Springsteen na jaře a natáčelo se v časech, kdy už svět svírala pandemie koronaviru, - se muzikant se svou kapelou sešel ve svém domácím studiu v New Jersey. Výsledkem je devět zbrusu nových skladeb a trojice coverů z doby, která ještě předchází vydání debutu "Greetings From Ashbury Park, N.J.".

"Líbí se mi ten emocionální náboj, který je na desce přítomný," uvedl Springsteen a jedním dechem dodal: "A jsem nadšený ze zvuku E-Street Bandu, který jsme kompletně naživo zaznamenali ve studiu. Takhle jsme to nikdy nedělali, bez dotáček a studiových úprav. Desku jsme dali dohromady za pouhých pět dnů a ukázalo se, že to byl jeden z nejlepších zážitků, který jsem mohl ve studiu prožít."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY