Marthy v "Pokorné Petře" oslavuje báječnost

11.09.2020 16:13 - Dan Hájek | foto: archiv interpreta

"Pokorná Petra" je již třetím singlem z desky "1985". Tu Marthy natočil pod dohledem Borise Carloffa a hledal na ní průsečík mezi popem a retro prvky z osmdesátých let minulého století. Po písních "Virtuální nic" a "Rozbij atom" došlo na diskotékově odlehčenou skladbu "Pokorná Petra", která je svým způsobem i poděkováním za chvíle, kdy máte ve svém životě někoho skutečně blízkého a zároveň báječného.

"Petra je dáma s nádhernou vizáží, ale ještě s krásnější duší. Je to přesně ten typ ženy, kterou chce každý chlap, ale málokterý sebere odvahu a troufne si. A když už se odhodlá, je lapen navždy," přibližuje Marthy svou inspiraci. Klip si vzal na starost tým FEROproduction - Adrian Janečka a Alexandra Hrašková. Společně vsadili na letní náladu, která dýchá i ze samotného songu. Snímek se zároveň zamýšlí nad myšlenkou, zda a kdy může být skromnosti přespříliš.

"Těsně po nachystání scény letního pikniku začalo hustě pršet. Drželi jsme tedy nad Barborou Hankeovou, která ztvárnila Petru, po celou dobu deštník. Ke konci se ukázala duha, která potvrdila, že je vše v pořádku, a lze ji dokonce vidět v několika záběrech," vzpomíná na natáčení videa Alexandra. "Pokorná Petra" je příjemná, roztančená hitovka s dozvukem pomalu končícího léta, kterou doprovází prosté, ale o to civilnější video.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY