Stein27 odsunul Viktora Sheena z čela albového žebříčku, Ava Max vítězí v rádiích už popáté

04.09.2020 16:05 - Josef Martínek | foto: instagram interpreta

Zatímco rádiové hitparádě dál neúnavně kraluje Ava Max, s jejímž singlem "Kings & Queens" jsme mohli protančit celý srpen, albový žebříček hlásí na čele změnu. Vítězný Stein27 je dalším představitelem mladého domácího rapu, žánru, s jehož zástupci se v posledních letech na předních místech setkáváme pravidelně.
Ava Max - Kings & Queens
© facebook interpreta
RÁDIA - "Kings & Queens" vítězí v éteru i popáté, čímž Ava Max vyrovnává výsledek svého průlomového hitu "Sweet But Psycho". Na rozdíl od tohoto singlu, který jedničku opakovaně opouštěl a znovu se na ni vracet, však tentokrát zpěvačka s albánskými kořeny vévodí žebříčku pět týdnů v řadě. Připomeňme, že její debutové album "Heaven & Hell" vyjde 18. září.

Znovu si polepšil Robin Schulz, který za pomoci Alidy s "In Your Eyes" nově vystoupal už na dvojku. A své stabilní postavení mezi nejhranějšími muzikanty potvrdili Chinaski, kteří se bronzem vrátili na stupně vítězů. "Kapradí" je další z mnoha hitů této rádiovými dramaturgy dlouhodobě oblíbené kapely.

Top desítku sice opustil hit "Blinding Lights", co do počtu prvenství nejúspěšnější singl tohoto roku, The Weeknd však smutnit nemusí. Na sedmém místě do ní totiž zároveň nově vstoupil s dalším svým kouskem "In Your Eyes". V popředí se tedy sešly dvě skladby totožného názvu, protože stejně se jmenuje i již zmiňovaná píseň Robina Schulze.

Přehlídku novinek zahajují na padesátém řádku Ofenbach, Quarterhead a Norma J. Martine s "Head Shoulders Knees & Toes". Švédská zpěvačka Zara Larsson se s "Love Me Land" probojovala na třiašedesátku a číslo sedmdesát si zapisují Maroon 5 s "Nobody's Love".

Z českých novinek vstoupila do elitní stovky jen jediná. "Ukolébavka" odstartovala až na samém chvostu pořadí, konkrétně na devadesáté osmé příčce, a na svědomí ji má Daniel Landa.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Kings & Queens
  2. Robin Schulz feat. Alida - In Your Eyes
  3. Chinaski - Kapradí
  4. Topic - Breaking Me
  5. R3hab feat. Timmy Trumpet - 911
  6. Lewis Capaldi - Before You Go
  7. The Weeknd - In Your Eyes
  8. Kryštof - Hned teď (Pojď být světlometem)
  9. Ray Dalton - In My Bones
  10. Mirai - Yahoda


Stein27 - Teorie pádu
© instagram interpreta
ALBA - Brněnský zpěvák a rapper Stein27 patří k nastupujícím hvězdám mladé scény. V minulosti zabodoval s několika singly, včetně songu "Růže" s Calinem. Ten oba interpreti předvedli i na letošním karanténně pojatém vyhlášení Cen Anděl, a to ve společném čísle s Lenny. Až nyní se fanoušci dočkali jeho albového debutu. A "Teorie pádu" startuje rovnou v čele žebříčku.

Z první příčky odsunul Viktora Sheena, jehož "Černobílej svět" se tentokrát musí spokojit s dvojkou. Bronz svého majitele nemění, už několik týdnů ho pomyslně třímá v rukou Ektor s nahrávkou "Original".

Naopak slovenský Gleb si po stříbře z minulého týdne pohoršil až na pětku. "Leto v kufri" přeskočil i Harry Styles s loňskou druhou studiovkou "Fine Line". Britský zpěvák sice zatím stále čeká na medailové umístění, po šestatřiceti týdnech v pořadí je ale stabilní zájem o jeho sólovou tvorbu jasným znamením, že stigmatu One Direction se Styles úspěšně zbavil.

Do pořadí zasáhla už jen jedna další novinka. Skyline vydali svou osmou řadovku "Electricity" koncem srpna a obsadili s ní devadesátou druhou pozici.

Top 10 - alba:
  1. N Stein27 - Teorie pádu
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Ektor - Original
  4. Harry Styles - Fine Line
  5. Gleb - Leto v kufri
  6. Robin Zoot - Pouzar
  7. The Weeknd - After Hours
  8. Juice Wrld - Legends Never Die
  9. Mirai - Arigató
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 35. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY